Варення з чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Велика чорна смородина хороша в варення. Взимку таке варення з чорної смородини йде нарозхват: з млинцями, в пирогах… Приготувати його нескладно, так що - запасаємося смородиною і готуємо!
Кисло-солодке варення з чорної смородини часто нагадує желе. Я його використовую не тільки на десерт, але і подаю з сиром з цвіллю. Пальчики оближеш! Мій рецепт приготування - в один прийом, тому час піде тільки на те, щоб ягоди очистити і дати їм настоятися з цукровим сиропом. Зробити варення з чорної смородини - просто. Вам треба дотримуватися наступних кроків, які я постаралася розписати якомога докладніше.
Отже, як приготувати варення з чорної смородини, розповідаю:
1. Ягоди промити, прочистити, зрізати плодоніжки. Просушити, залишивши на друшляку, або виклавши на кухонний рушник. Я використовую щільне паперовий рушник, загорнувши його в кілька шарів.
2. З води і цукру зваріть сироп. Для цього в цукор влийте воду, перемішайте, поставте на повільний вогонь. Постійно помішуйте, поки цукор не розчиниться, а сироп стане світлим.
3. Як тільки сироп закипить, вкладіть в нього ягоди. Чи не перемішуйте, а струсіть їх, щоб занурилися в рідину. Зніміть з вогню і залиште настоюватися протягом 5-6 годин.
4. Коли шість годині пройде, поверніть сироп з ягодами на вогонь, варіть до готовності. Не забувайте знімати піну! Готове варення буде масляниста.
5. Розлийте по простерилизованнимбанкам і закатати як зазвичай. Зберігайте в прохолодному місці. Таке варення не зацукровується.
Хай щастить!
- Чорна смородина - 1 кілограм
- Вода - 2-3 склянок
- Цукор - 1, 3 кілограма
Отже, як приготувати варення з чорної смородини, розповідаю:
1. Ягоди промити, прочистити, зрізати плодоніжки. Просушити, залишивши на друшляку, або виклавши на кухонний рушник. Я використовую щільне паперовий рушник, загорнувши його в кілька шарів.
2. З води і цукру зваріть сироп. Для цього в цукор влийте воду, перемішайте, поставте на повільний вогонь. Постійно помішуйте, поки цукор не розчиниться, а сироп стане світлим.
3. Як тільки сироп закипить, вкладіть в нього ягоди. Чи не перемішуйте, а струсіть їх, щоб занурилися в рідину. Зніміть з вогню і залиште настоюватися протягом 5-6 годин.
4. Коли шість годині пройде, поверніть сироп з ягодами на вогонь, варіть до готовності. Не забувайте знімати піну! Готове варення буде масляниста.
5. Розлийте по простерилизованнимбанкам і закатати як зазвичай. Зберігайте в прохолодному місці. Таке варення не зацукровується.
Хай щастить!