Білковий омлет в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і дієтичний білковий омлет можна приготувати і в духовці, при цьому втрутитися в збиту білкову масу подрібнену зелень, наприклад - Зелена цибуля. Головне - змастити жиром форму для запікання!
Омлет з білків курячих яєць вийде рум'яним і барвистим, якщо ви вирішите для його приготування використовувати духовку. Так як страва не відрізняється яскравим смаком, омлет можна подавати з різними соусами, соліннями або квашеними овочами.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Зелена цибуля - 2 штуки (стебла)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Відокремте жовтки від білків, розбивши курячі яйця над глибокою мискою. Намагайтеся, щоб в мисці не було ні краплі води і щоб ні краплі жовтка не потрапило в білкову масу, інакше вона не зіб'ється. Перелийте білки в чашу кухонного комбайна або міксера, всипте сіль і збийте протягом 2-3 хвилин в стійку піну. Подрібніть зелену цибулю і всипте нарізку в масу, акуратно перемішайте.
Розігрійте духовку до 180 градусів, обов'язково змастіть форму рослинним або вершковим маслом і викладіть в неї білкову піну. Помістіть в духовку і запечіть протягом 10-15 хвилин до рум'яності.
Через зазначений час витягніть форму з духовки і дайте страві злегка охолонути.
Викладіть білковий омлет на тарілки, подайте з ковбасної і овочевий нарізками, свіжою зеленню, грінками, сухариками або тостами.