Білковий омлет на пару
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати смачне, ароматне і корисне блюдо на сніданок? Тоді пропоную вашій увазі білковий омлет на пару з овочами.
Рецепт приготування білкового омлету на пару настільки ж простий, наскільки ідеально підходить для сніданку або легкого вечері.
1. Білки збити в глибокій мисці з дрібкою солі.
2. Брокколі вимити, видалити ніжки і розділити суцвіття на невеликі часточки. Можна також використовувати заморожену броколі.
3. Солодкий перець вимити, просушити, очистити від насіння і хвостика. Нарізати невеликими шматочками.
4. Свіжу зелень (це може бути петрушка, кріп, цибуля або шпинат) вимити, обсушити і нарізати дрібно.
5. Овочі відправити до білків, ретельно перемішавши.
6. Сир натерти на дрібній тертці і додати до яєць.
7. Поперчити за смаком.
8. Омлет перелити в форму для пароварки (можна застелити чашу для приготування рису на пару харчовою плівкою, наприклад).
Коли білковий омлет на пару в домашніх умовах буде готовий, його потрібно акуратно дістати з форми і відразу подавати до столу.
При бажанні зверху можна додати невеликий шматочок вершкового масла, а також додатково присипати сиром.
- Білки - 6 штук
- Брокколі - 50 грам
- Солодкий перець - 50 грам
- Свіжа зелень - 10 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Сир - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Білки збити в глибокій мисці з дрібкою солі.
2. Брокколі вимити, видалити ніжки і розділити суцвіття на невеликі часточки. Можна також використовувати заморожену броколі.
3. Солодкий перець вимити, просушити, очистити від насіння і хвостика. Нарізати невеликими шматочками.
4. Свіжу зелень (це може бути петрушка, кріп, цибуля або шпинат) вимити, обсушити і нарізати дрібно.
5. Овочі відправити до білків, ретельно перемішавши.
6. Сир натерти на дрібній тертці і додати до яєць.
7. Поперчити за смаком.
8. Омлет перелити в форму для пароварки (можна застелити чашу для приготування рису на пару харчовою плівкою, наприклад).
Коли білковий омлет на пару в домашніх умовах буде готовий, його потрібно акуратно дістати з форми і відразу подавати до столу.
При бажанні зверху можна додати невеликий шматочок вершкового масла, а також додатково присипати сиром.