Варення з яблук часточками з содою
(покроковий рецепт з фото)
Дивовижно красиве і смачне яблучне варення з часточок з додаванням соди готується просто. Трішки терпіння і у вас на столі - ласощі до чаю або начинка для випічки!
Перед вами простий рецепт приготування варення з яблук часточками з содою. Для приготування цього чудового варення я використовував яблука сорту "антонівка" . З них варення варять рідко, частіше навіть джем або повидло. У варення ці яблука можуть розварюватися, проте, з неповторним ароматом антонівських яблук не кожен сорт може зрівнятися. Удачі в приготуванні!
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 1, 2 кілограма
- Сода - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка

Яблука промийте, розріжте на часточки, видаливши серцевину і кісточки. Помістіть часточки в тазик з солоною водою (1 чайна ложка на літр води). Завдяки солі яблука не так потемніють.

Приготуйте розчин з соди (2 чайних ложки соди на літр води). Сполосніть яблука і помістіть їх в содовий розчин на 5 хвилин. Сода запобіжить разваривание яблук. Потім сполосніть яблука і покладіть в ємність для варіння, зверху присипавши цукром.

Пустили сік яблука поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

Варити яблука потрібно в три заходи, з перервами в 6 годин. У процесі варіння вони будуть набухати і купувати прозорий вигляд. Готовність перевірити легко, просто капніть на блюдце, якщо краплі не розтеклася - варення готове!

Готове варення помістіть в баночки і надійно закрийте.

Смачного!