Філе сьомги на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Сьомга - дуже корисний і смачний продукт. А готувати її надзвичайно просто і швидко. З цим завданням може впоратися навіть самий недосвідчений кулінар. Готувати рибу будемо на сковороді з додаванням олії.
Хочу поділитися рецептом, як приготувати філе сьомги на сковороді. Неймовірно ніжні і соковиті шматочки просто тануть у роті. Для готування цілком достатньо 7 хвилин, якого б розміру ні шматок риби. Але для більшої впевненості ви можете залишити філе ще на 5 хвилин під кришкою при вимкненому вогні. Так риба напевно прожарітся і не стане жорсткою. Як гарнір використовуйте рис, картопля або інші крупи.
- Філе сьомги на шкірі - 500 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Приправа для риби - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для обсмажування.)
1
Цілий шматочок філе промийте та висушіть, натріть приправою для риби.
2
На сковороді розігрійте олію.
3
Протягом хвилини обсмажують сьомгу з боку, де немає шкіри.
4
Не допускайте утворення скоринки, тому вогонь при обсмажуванні підтримуйте невеликий. Переверніть рибу шкірою вниз і смажте ще хвилину.
5
Налийте в сковороду 50 мл води і накрийте кришкою. Готуйте на повільному вогні ще 5 хвилин.
6
Перекладайте рибку на блюдо, поливайте улюбленим соусом і подавайте з гарніром. Смачного!