Компот з голубики на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Коли будете робити заготовки на зиму, то обов'язково закатати пару баночок
Компоту з лохини, адже він не тільки порадує вас своїм відмінним смаком, але і буде корисний для вашого здоров'я.
Краще вже приготувати компот з додаванням яблук, т.К. Лохина не має яскраво вираженого власного смаку. Але якщо ви зібрали або купили велику кількість лохини, то можете приготувати компот з нижчеподаному рецептом без додавання яблук. Розповідаю, як приготувати компот з лохини на зиму.
- Лохина - 300 грам
- Яблука - 300 грам
- Цукор - 250 грам (або за смаком)
- Лимонна кислота - 1-2 чайних ложок (без гірки)
- Вода - 2 L
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить одна дволітрова банку компоту або дві літрових,
З невеликим залишком.
З невеликим залишком.
Фільтровану воду закип'ятити, додайте цукор. Варіть сироп 3-4 хвилини до повного розчинення цукру.
Чисті яблука наріжте часточками, очистивши від серцевини і гілочок. Додайте в сироп і варіть 3 хвилини після закипання.
Потім додайте чисту лохину, доведіть до кипіння і вимикайте. Дайте компоту настоятися 10-15 хвилин.
Розлийте в стерилізовані банки і закрийте стерилізованими кришками.
Хороших і смачних заготовок!