Рецепт Варення з голубики фото

Варення з голубики
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Лохина
Вагітним і годуючим
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Заготовки, Варення

Варення з голубики - рідко зустрічається заготівля, проте це не говорить про те, що варення з лохини - це не смачно. Це дуже смачно і корисно, так як лохина - здорова лісова ягода.

Лохина - полуничний, найбільше схожа з чорницею, але трохи поступається їй за смаком (вона не така солодка), зате випереджає її в розмірі. Лохина більше чорниці практично в два рази. Ягода ця зустрічається в самих різних лісах, тому вважається доступною ягодою. Пропоную рецепт варення з лохини - простий і смачний. Отже:

З 1 кг лохини доводиться 3-4 склянки цукру.

Для початку кілограм лохини потрібно перебрати, очистити від сміття, плодоніжок і перестиглих ягід. Промити ягоду в декількох водах. Зручніше за все промивати використовуючи друшляк.

Для варення необхідно заготовити сироп. Сироп приготувати легко - в каструлю налити води, додати цукру і варити до кипіння. Вимкнути і дати охолонути. З 1, 5 склянки води 3, 5 склянки цукру.

Залити ягоду сиропом, дати трохи настоятися і поставити на повільний вогонь, поки ягода не Уваров. Деякі для запаху додають цедру 1 лимона або трохи гвоздики.

Коли звариться варення дати йому ТРОХИ охолонути і розлити по пастеризованим банкам, закатати і накрити теплою ковдрою.


  • Лохина - 1 кілограм
  • Цукор - 4-5 склянок
Лохина - полуничний, найбільше схожа з чорницею, але трохи поступається їй за смаком (вона не така солодка), зате випереджає її в розмірі. Лохина більше чорниці практично в два рази. Ягода ця зустрічається в самих різних лісах, тому вважається доступною ягодою. Пропоную рецепт варення з лохини - простий і смачний. Отже:

З 1 кг лохини доводиться 3-4 склянки цукру.

Для початку кілограм лохини потрібно перебрати, очистити від сміття, плодоніжок і перестиглих ягід. Промити ягоду в декількох водах. Зручніше за все промивати використовуючи друшляк.

Для варення необхідно заготовити сироп. Сироп приготувати легко - в каструлю налити води, додати цукру і варити до кипіння. Вимкнути і дати охолонути. З 1, 5 склянки води 3, 5 склянки цукру.

Залити ягоду сиропом, дати трохи настоятися і поставити на повільний вогонь, поки ягода не Уваров. Деякі для запаху додають цедру 1 лимона або трохи гвоздики.

Коли звариться варення дати йому ТРОХИ охолонути і розлити по пастеризованим банкам, закатати і накрити теплою ковдрою.

Схожі рецепти