Підлива з борошна і води
(покроковий рецепт з фото)
Підлива з борошна і води - найпростіший варіант підливи. Вона використовується для загустіння рідкого компонента страви. Обсмажена борошно надає аромат і приємну консистенцію підливі.
Підлива з борошна і води може бути додана до м'яса, курці, овочевої страви, а також в бульйон, як компонент страви. До складу підливи з борошна і води можна додати найрізноманітніші інгредієнти: обсмажену цибулю, грибу, сметану, вершки, вершкове масло, прянощі і трави. Щоб підлива була без грудочок (в рецепті - заварний варіант) скористайтеся віночком, міксером або блендером. Якщо підливу будете використовувати як самостійний соус, тоді проваріть її кілька хвилин на плиті. Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Вода - 300 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
Закип'ятіть воду.
На сильному вогні обсмажте борошно.
Борошно охолодіть і поступово додайте до неї воду, помішуючи, щоб не було грудкою. Додайте спеції.
Підливу додайте до основної страви для загустіння.