Розсіл для огірків на літр води
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати розсіл для заквашування свіжих огірків - простіше простого! Вам будуть потрібні лише три інгредієнта: сіль, вода і горошини чорного перцю. Малосольні огірочки вийдуть вже на 3-4 добу!
Розсіл можна приготувати за 2 хвилини при наявності необхідних інгредієнтів. Термін закваски огірків в ньому - 3 доби в теплому місці і близько 1-1, 5 тижнів в погребі чи підвалі. Ретельно читайте напис на упаковці з сіллю, так як йодована сіль зіпсує заготовку, додасть їй неприємний запах і смак!
- Вода холодна - 1 літр
- Сіль - 2 Ст. Ложки (без гірки)
- Перець чорний горошок - 10 штук
Підготуйте інгредієнти.
Всипте в літрову ємність необхідну кількість солі. Використовуйте звичайну кухонну сіль, НЕ йодованої і не морську! Цукор в розсіл не додавати - він бере участь при маринуванні овочів, щоб пом'якшити смак кислоти: оцту або лимонної кислоти.
Висипати горошини чорного перцю. Чи не переплутайте з запашним перцем - він поряд з сушеної гвоздикою не бере участі в засоленні - тільки в маринуванні!
Влийте холодну воду, відфільтровану або прямо з-під крана, якщо вода не каламутна і чиста. Акуратно все перемішайте.
Розсіл на літрову банку для свіжих огірків повністю готовий! Їм ви можете заливати огірочки з листям хрону, дуба, вишні, зубчиками часнику і гілочками або парасольками кропу.