Кабачки консервовані на зиму

Рецепт Кабачки консервовані на зиму фото

Сезон кабачків на носі! Так що пропоную його відкрити за допомогою цього простого рецепту кабачків консервованих на зиму, - швидко, легко, економно, а результат вас порадує, коли взимку спробуєте! Взагалі, цей класичний рецепт кабачків консервованих на зиму добре підійде всім любителям традиційних поєднань. А ось якщо я, наприклад, люблю щось ори...

Читати далі

Томатна паста з помідорів на зиму

Рецепт Томатна паста з помідорів на зиму фото

Томатна паста-продукт дуже затребуваний при готуванні їжі. Пропоную заготовити томатну пасту запас. Дуже зручно робити її в маленьких баночках на одне використання. Без оцту і прекрасно зберігається! Нічого в цьому рецепті ні відняти, ні додати. Єдине, ви можете не подрібнювати томати за допомогою блендера, а просто нарізати ножем, - тоді паста б...

Читати далі

❤️ Консервація❤️  - це важлива складова в багатьох кулінарних рецептах, адже вона дозволяє зберігати їжу на довший час. Це особливо корисно, коли ви хочете зберегти сезонні продукти на зиму або мати швидкий перекус, не маючи часу готувати.

Щоб підготувати консервовані продукти, вам знадобиться відповідний інвентар:

✔️ скляні банки з кришками,

✔️ консервні ножиці,

✔️ дерев'яні лопатки,

✔️ тертки,

✔️ стерилізатор або каструлю для стерилізації.

Перш за все, вам потрібно вибрати свіжі і якісні продукти. Вони повинні бути добре вимиті і підготовлені до консервації. Наприклад, якщо ви готуєте консервовані овочі, то вони повинні бути нарізані на невеликі кубики або тонкі кружечки. Якщо ви консервуєте фрукти, то їх необхідно нарізати на шматочки і видалити насіння.

Після цього продукти необхідно перелити гарячим розчином оцту, цукру, солі та інших спецій за рецептом. Потім їх необхідно розкласти в банки і заливати гарячим маринадом.

Далі, банки потрібно стерилізувати, щоб знищити всі мікроби і бактерії. Для цього їх можна поставити в стерилізатор або каструлю з водою і нагрівати протягом певного часу. Після цього банки слід зачинити кришками і дати їм охолонути при кімнатній температурі.

Зберігати консерви можна в прохолодному місці або в холодильнику. Після відкриття, консерви потрібно споживати протягом декількох днів і зберігати в холодильнику.

Крім того, важливо дотримуватися правильних пропорцій та рецептури, щоб не порушити рівновагу між кислотністю, цукром та сіллю. Наприклад, надмірна кількість оцту може спричинити неприємний запах або смак у консервах, тоді як недостатня кількість може призвести до розвитку бактерій.

Також, важливо дотримуватися правил гігієни під час готування та консервації продуктів. Руки та інструменти повинні бути добре вимиті та стерилізовані, щоб запобігти поширенню бактерій.

❤️ Консервація ❤️ - це простий та корисний спосіб зберегти свіжі продукти на довший час. Дотримуючись правильної технології та рецептури, ви можете створити смачні та корисні консерви, які будуть ідеальним доповненням до вашого раціону. На сайті kuhari.com.ua ви знайдете безліч різноманітних рецептів для консервації овочів, фруктів, м'яса та риби, щоб зберегти свої улюблені продукти на довгу зиму або мати швидкий перекус в будь-який час дня.❤️ ❤️ ❤️ 

Солянка з капусти на зиму

Рецепт Солянка з капусти на зиму фото

Мій рецепт солянки з капусти на зиму передбачає не засолювання, а консервацію. Крім капусти, додаю помідори, цибулю і моркву. Цю солянку можна використовувати для закусок, салатів і різної начинки. Білокачанну капусту засолюють або консервують в великих кількостях, а потім використовують як начинку для пиріжків, основу для супу або в якості закус...

Читати далі

Čeremša взимку

Рецепт Čeremša взимку фото

Черешма володіє чудовими смаковими властивостями, а також масою корисних лікувальних якостей. Її вживають свіжою, але якщо хочете заготовити черемшу про запас, скористайтеся даними рецептом. Заготовимо черемшу на зиму в домашніх умовах. Молоді пагони черемші я промиваю під холодною водою, а потім кидаю в киплячу солону воду і варю до м'якості. Пі...

Читати далі

Асорті з помідорів і огірків на зиму

Рецепт Асорті з помідорів і огірків на зиму фото

Асорті з маринованих помідорів і огірків - відмінна закуска до гарячого картоплі, м'яса, птиці або риби. Беріть на замітку рецепт! Асорті із огірків та помідорів на зиму я готую без стерилізації. Просто тричі заливаю гарячою водою. На мій погляд, це найпростіший спосіб. Крім зазначених інгредієнтів, ви можете додати гіркий перець, болгарська, ріп...

Читати далі

Овочеві закачування

Рецепт Овочеві закачування фото

Чи не можете визначитися, що закатати, перці, огірки чи помідори? Приготуйте все разом! розповім вам, як приготувати овочеві закачування в домашніх умовах. Смачно, соковиті і неймовірно ароматний! Один з моїх улюблених рецептів закаток, адже тут в одній банці повний набір смачних і соковитих овочів! Можна взимку змішати і їсти як салат, а можна, ...

Читати далі

Салат «мисливський» з капустою на зиму

Рецепт Салат «мисливський» з капустою на зиму фото

Домашні заготовки - це відмінний спосіб продовжити сезон овочів на вашому столі. Якщо ви любите займатися консервацією, то пропоную вам на замітку зовсім нескладний рецепт смачного салату. Я покажу вам, як приготувати салат "Мисливський" з капустою на зиму за допомогою мультиварки. Втім, ви завжди можете повторити рецепт і на плиті. Це приголомшл...

Читати далі

Ікра кабачкова з майонезом

Рецепт Ікра кабачкова з майонезом фото

Смачна закуска на кожен день, але з неї можна зробити заготовку на зиму. Розповідаю, як приготувати ікру з кабачків з майонезом. Рецепт не зовсім традиційний, проте виходить ну дуже смачно. Одні люблять кашоподібну ікру, іншим подобається ікра шматочками. Ви можете пюрировать ікру блендером, пропустити овочі через м'ясорубку або просто нарізати ї...

Читати далі

Салат з квасолею на зиму

Рецепт Салат з квасолею на зиму фото

Салат з квасолею на зиму - завжди хіт! Найчастіше в нашій родині він і до снігу не витримує. Тому раджу закочувати в банки якомога більше цього салату, приготованого по простому рецептом. Для приготування салату з квасолею на зиму спочатку бажано замочити квасолю на ніч, щоб легше було готувати. А подальший покроковий рецепт салату з квасолею на ...

Читати далі

Консервований перець на зиму цілком

Рецепт Консервований перець на зиму цілком фото

Пропоную рецепт ще однієї чудової закуски на зиму - консервований перець цілком. Солодкий болгарський перець виходить маринованим і ароматним. Підійде до м'яса, птиці, рибі, яєчні, каші. Така закуска просто знахідка для любителів болгарського перцю. Блюдо дуже пікантне, кисло-солодке і ароматне. Готується дуже просто. Для краси краще брати перці ...

Читати далі

Кабачки під гострим соусом

Рецепт Кабачки під гострим соусом фото

Хочу запропонувати рецепт кабачків під гострим соусом. Їх можна їсти як свіжоприготовленими, після охолодження, так і закочувати в баночки і зберігати тривалий час. Дивимося? Для консервації кабачків під гострим соусом вибирайте тільки свіжі молоденькі кабачки, щоб шкірка була м'якою, а насіння не встигли визріти. Тоді взимку, відкриваючи баночку...

Читати далі

Кавуновий сік на зиму

Рецепт Кавуновий сік на зиму фото

У сезон збору стиглих кавунів обов'язково підготуйте на зиму пару баночок кавунового соку, щоб і в студеное час насолоджуватися літнім ароматом і смаком, потягуючи солодкий кавуновий напій. Щоб взимку насолодитися соком, необов'язково його купувати в магазині, консервацію можна приготувати буквально за 25 хвилин на своїй кухні. Зберігати її найкр...

Читати далі

Кабачкова ікра на зиму без цибулі

Рецепт Кабачкова ікра на зиму без цибулі фото

Кінець літа і початок осені - спекотна пора для консервації. Всі необхідні для приготування заготовок овочі соковиті і стиглі. Саме час дізнатися, як приготувати кабачкову ікру на зиму без цибулі. Існує багато рецептів для приготування кабачкової ікри, одні господині не додають оцет, а інші, наприклад, готують її без цибулі. Смак такої ікри без ц...

Читати далі

Смачна капуста з грибами на зиму

Рецепт Смачна капуста з грибами на зиму фото

Рецепт приготування капусти з грибами на зиму дуже простий. Не пошкодуйте часу на приготування цієї заготовки, вона ще не раз виручить вас взимку! Рецепт приготування капусти з грибами на зиму в домашніх умовах дуже простий. Урізноманітнити класичний рецепт капусти з грибами на зиму ви завжди можете, додавши в нього інших овочів, наприклад перець...

Читати далі

Морквяно-яблучний сік на зиму

Рецепт Морквяно-яблучний сік на зиму фото

Сік з моркви і яблук - корисний і смачний напій. І незважаючи на те, що морква і яблука є в продажу цілий рік, дуже зручно дістати баночку такого соку і відразу випити. Натуральний яблучно-морквяний сік виходить досить солодким. Але якщо яблука дуже кислі, є сенс додати цукор. Сік готується за допомогою соковижималки. Весь процес дуже простий і д...

Читати далі