Щи на зиму в банках
(покроковий рецепт з фото)
Любителям робити заготовки дуже рекомендую спробувати повторити це досить простий і доступний рецепт приготування щі на зиму в банках. Практично, зручно і зовсім нескладно. Дивіться і запам'ятовуйте!
1. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
2. Частина масла налийте в сотейник або велику каструлю. Відведіть туди цибулю, обсмажте все на середньому вогні до прозорості.
3. Тим часом очистіть моркву, натріть її на середній терці. Викладіть в сотейник. При необхідності додайте ще масла.
4. Солодкий перець очистіть від насіння і хвостиків, наріжте смужками і додайте приблизно через 15 минут в сотейник. Викладіть для аромату лавровий лист.
5. Вимийте, обсушити і наріжте кубиками помідори (використовувати в рецепті приготування щі на зиму в банках можна також томатну пасту). Викладіть до інших овочів. Гасіть на середньому вогні до м'якості.
6. З'єднайте цукор, сіль, оцет і масло, що залишилося. Влейте все в сотейник. Продовжуйте тушкувати овочі, періодично помішуючи.
7. Наріжте дрібно капусту, додайте її в сотейник.
8. Все перемішайте, і через 10-12 хвилин можна розкладати масу по заздалегідь підготовленим стерилізованим баночках. Закатати їх і залиште догори дном, укутавши в ковдру.
Це дуже простий варіант, як приготувати борщ на зиму в банках, правда? Рекомендую взяти на замітку!
- Цибуля - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Солодкий перець - 1 кілограм
- Помідор - 1 кілограм
- Капуста - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
- Оцет - 100 мілілітрів
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2-4 штук
- Рослинна олія - 250 мілілітрів
2. Частина масла налийте в сотейник або велику каструлю. Відведіть туди цибулю, обсмажте все на середньому вогні до прозорості.
3. Тим часом очистіть моркву, натріть її на середній терці. Викладіть в сотейник. При необхідності додайте ще масла.
4. Солодкий перець очистіть від насіння і хвостиків, наріжте смужками і додайте приблизно через 15 минут в сотейник. Викладіть для аромату лавровий лист.
5. Вимийте, обсушити і наріжте кубиками помідори (використовувати в рецепті приготування щі на зиму в банках можна також томатну пасту). Викладіть до інших овочів. Гасіть на середньому вогні до м'якості.
6. З'єднайте цукор, сіль, оцет і масло, що залишилося. Влейте все в сотейник. Продовжуйте тушкувати овочі, періодично помішуючи.
7. Наріжте дрібно капусту, додайте її в сотейник.
8. Все перемішайте, і через 10-12 хвилин можна розкладати масу по заздалегідь підготовленим стерилізованим баночках. Закатати їх і залиште догори дном, укутавши в ковдру.
Це дуже простий варіант, як приготувати борщ на зиму в банках, правда? Рекомендую взяти на замітку!