Рецепт Щи на зиму в банках фото

Щи на зиму в банках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 4-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Любителям робити заготовки дуже рекомендую спробувати повторити це досить простий і доступний рецепт приготування щі на зиму в банках. Практично, зручно і зовсім нескладно. Дивіться і запам'ятовуйте!

Опис приготування:

1. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.

2. Частина масла налийте в сотейник або велику каструлю. Відведіть туди цибулю, обсмажте все на середньому вогні до прозорості.

3. Тим часом очистіть моркву, натріть її на середній терці. Викладіть в сотейник. При необхідності додайте ще масла.

4. Солодкий перець очистіть від насіння і хвостиків, наріжте смужками і додайте приблизно через 15 минут в сотейник. Викладіть для аромату лавровий лист.

5. Вимийте, обсушити і наріжте кубиками помідори (використовувати в рецепті приготування щі на зиму в банках можна також томатну пасту). Викладіть до інших овочів. Гасіть на середньому вогні до м'якості.

6. З'єднайте цукор, сіль, оцет і масло, що залишилося. Влейте все в сотейник. Продовжуйте тушкувати овочі, періодично помішуючи.

7. Наріжте дрібно капусту, додайте її в сотейник.

8. Все перемішайте, і через 10-12 хвилин можна розкладати масу по заздалегідь підготовленим стерилізованим баночках. Закатати їх і залиште догори дном, укутавши в ковдру.

Це дуже простий варіант, як приготувати борщ на зиму в банках, правда? Рекомендую взяти на замітку!

  • Цибуля - 1 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Солодкий перець - 1 кілограм
  • Помідор - 1 кілограм
  • Капуста - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр
  • Оцет - 100 мілілітрів
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 2-4 штук
  • Рослинна олія - 250 мілілітрів
1. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.

2. Частина масла налийте в сотейник або велику каструлю. Відведіть туди цибулю, обсмажте все на середньому вогні до прозорості.

3. Тим часом очистіть моркву, натріть її на середній терці. Викладіть в сотейник. При необхідності додайте ще масла.

4. Солодкий перець очистіть від насіння і хвостиків, наріжте смужками і додайте приблизно через 15 минут в сотейник. Викладіть для аромату лавровий лист.

5. Вимийте, обсушити і наріжте кубиками помідори (використовувати в рецепті приготування щі на зиму в банках можна також томатну пасту). Викладіть до інших овочів. Гасіть на середньому вогні до м'якості.

6. З'єднайте цукор, сіль, оцет і масло, що залишилося. Влейте все в сотейник. Продовжуйте тушкувати овочі, періодично помішуючи.

7. Наріжте дрібно капусту, додайте її в сотейник.

8. Все перемішайте, і через 10-12 хвилин можна розкладати масу по заздалегідь підготовленим стерилізованим баночках. Закатати їх і залиште догори дном, укутавши в ковдру.

Це дуже простий варіант, як приготувати борщ на зиму в банках, правда? Рекомендую взяти на замітку!

Схожі рецепти