Рецепт Маринована кольорова капуста на зиму в банках фото

Маринована кольорова капуста на зиму в банках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Цвітну капусту я дуже люблю. У заготовках вона, як правило, "втрачається" . Але тільки не в цій: цей простий рецепт маринованої цвітної капусти на зиму в банках робить її соковитою за рахунок помідорів!

Цей простий рецепт маринованої цвітної капусти на зиму в банках дозволить вам зробити капусту смачною і соковитою. Як мені здається, вона, хоч і прісна сама по собі, дуже здорово вбирає маринад, а якщо там ще і помідори є для соковитості - салат виходить вище всіх похвал!

  • Цвітна капуста - 600 грам
  • Помідори - 400 грам
  • Вода - 1 літр
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Оцтова есенція - 1 Чайна ложка
  • Перець горошком - 1 Чайна ложка
маринована кольорова капуста на зиму в банках - фото крок 1
1. Капусту і помідори моєму, даємо воді стекти. Капусту ділимо на суцвіття, помідори нарізаємо середніми шматочками. Укладаємо щільно в банку, чергуючи помідори і капусту.
маринована кольорова капуста на зиму в банках - фото крок 2
2. Заливаємо окропом, закриваємо (але не закручуємо) стерильною кришкою, залишаємо на півгодини.
маринована кольорова капуста на зиму в банках - фото крок 3
3. За цей час овочі осядуть. Воду зливаємо, а простір, що залишився можна заповнити часником, листям смородини, перцем - всім тим, що ви зазвичай додаєте в маринад. На плиті доводимо до кипіння воду з сіллю, цукром і оцтом. Перемішуємо і заливаємо банки доверху.
маринована кольорова капуста на зиму в банках - фото крок 4
4. Закриваємо банки стерильними кришками, зберігаємо до повного охолодження в перевернутому вигляді, укутаними в шубу. Коли охолонуть, перекладаємо в льох до зими. Готово!

Схожі рецепти