Маринована кольорова капуста на зиму в банках
(покроковий рецепт з фото)
Цвітну капусту я дуже люблю. У заготовках вона, як правило, "втрачається" . Але тільки не в цій: цей простий рецепт маринованої цвітної капусти на зиму в банках робить її соковитою за рахунок помідорів!
Цей простий рецепт маринованої цвітної капусти на зиму в банках дозволить вам зробити капусту смачною і соковитою. Як мені здається, вона, хоч і прісна сама по собі, дуже здорово вбирає маринад, а якщо там ще і помідори є для соковитості - салат виходить вище всіх похвал!
- Цвітна капуста - 600 грам
- Помідори - 400 грам
- Вода - 1 літр
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцтова есенція - 1 Чайна ложка
- Перець горошком - 1 Чайна ложка
1. Капусту і помідори моєму, даємо воді стекти. Капусту ділимо на суцвіття, помідори нарізаємо середніми шматочками. Укладаємо щільно в банку, чергуючи помідори і капусту.
2. Заливаємо окропом, закриваємо (але не закручуємо) стерильною кришкою, залишаємо на півгодини.
3. За цей час овочі осядуть. Воду зливаємо, а простір, що залишився можна заповнити часником, листям смородини, перцем - всім тим, що ви зазвичай додаєте в маринад. На плиті доводимо до кипіння воду з сіллю, цукром і оцтом. Перемішуємо і заливаємо банки доверху.
4. Закриваємо банки стерильними кришками, зберігаємо до повного охолодження в перевернутому вигляді, укутаними в шубу. Коли охолонуть, перекладаємо в льох до зими. Готово!