Рецепт Капуста, маринована на зиму в банках фото

Капуста, маринована на зиму в банках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

У моїй родині всі просто обожнюють таку капусту, мариновану на зиму в банках! Варто тільки відкрити банку - тут же її і немає, з'їдається моментом! Так що спробуйте і ви, робити просто, а їсти смачно!

Простий рецепт капусти, маринованої на зиму в банках, - для вас! По суті, рецепт класичний: нічого зайвого в собі не містить, набір спецій традиційний, співвідношення солі і цукру нейтральне. Так що при бажанні можете доповнити рецепт під свій смак: додати більше солі, цукру або спецій. Хай щастить!

  • Капуста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Перець горошком - 5 штук
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 3 зубчики
  • Оцтова есенція - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1 літр
капуста, маринована на зиму в банках - фото крок 1
1. Банки стерилізуємо, викладаємо на дно перець, лавровий лист і зубчики часнику.
капуста, маринована на зиму в банках - фото крок 2
2. Потім викладаємо капусту і моркву шарами. Укладаємо туго, так як маринад овочі потім ще "придавить", і вони опаде.
капуста, маринована на зиму в банках - фото крок 3
3. На плиту ставимо воду, доводимо до кипіння з сіллю і цукром. Як закипить, вливаємо оцет, перемішаємо і заливаємо банки.
капуста, маринована на зиму в банках - фото крок 4
4. Закриваємо стерильними кришками. Зберігаємо до повного охолодження під шубою, далі перекладаємо в підвал. А взимку насолоджуємося!

Схожі рецепти