Капуста, маринована на зиму в банках
(покроковий рецепт з фото)
У моїй родині всі просто обожнюють таку капусту, мариновану на зиму в банках! Варто тільки відкрити банку - тут же її і немає, з'їдається моментом! Так що спробуйте і ви, робити просто, а їсти смачно!
Простий рецепт капусти, маринованої на зиму в банках, - для вас! По суті, рецепт класичний: нічого зайвого в собі не містить, набір спецій традиційний, співвідношення солі і цукру нейтральне. Так що при бажанні можете доповнити рецепт під свій смак: додати більше солі, цукру або спецій. Хай щастить!
- Капуста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець горошком - 5 штук
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3 зубчики
- Оцтова есенція - 1 Чайна ложка
- Вода - 1 літр
1. Банки стерилізуємо, викладаємо на дно перець, лавровий лист і зубчики часнику.
2. Потім викладаємо капусту і моркву шарами. Укладаємо туго, так як маринад овочі потім ще "придавить", і вони опаде.
3. На плиту ставимо воду, доводимо до кипіння з сіллю і цукром. Як закипить, вливаємо оцет, перемішаємо і заливаємо банки.
4. Закриваємо стерильними кришками. Зберігаємо до повного охолодження під шубою, далі перекладаємо в підвал. А взимку насолоджуємося!