Рибний пиріг з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)
На повсякденний або святковий стіл можна приготувати коронна страва - рибний пиріг з пісочного тіста. Такий пиріг готується з будь-якого виду тесту на ваш смак і начинка також вибирається за смаком.
Здивувати смакові рецептори навіть досвідчених любителів пирогів може рибний пиріг з пісочного тіста. Для начинки краще взяти рибні консерви у власному соку. Запікається пиріг близько 45 хвилин і може подаватися навіть в холодному вигляді.
- Маргарин - 200 грам
- Борошно - 3 склянки
- Вода або кисле молоко (сироватка, кефір) - 1 склянок
- Яйця - 2 штуки
- Рибні консерви - 2 штуки (горбуші, сардини і TD)
- Цибуля - 1 штук
1. Я люблю готувати рибний пиріг з пісочного тіста з рибними консервами. Крім цього, тісто я завжди роблю різний або купую вже готове.
2. На цей раз вирішила спробувати приготувати з пісочного тіста. Замісити його за класичним рецептом (замість сироватки можна використовувати звичайну холодну воду). Іноді я додаю в тісто трохи сухих дріжджів, але це виключно мій експеримент.
3. Розм'якшує консерви виделкою, видаляючи зайві кісточки і хребти. Проводячи постійні експерименти на кухні, я прийшла до висновку, що для пирога найкраще консерви з червоної риби у власному соку.
4. Обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору. Краще це зробити на вершковому маслі.
5. Розкачуємо пласт тіста і викладаємо його у форму для випікання. Зверху викладаємо нашу начинку - консерви і цибуля.
6. Закриваємо другим шаром і при бажанні красиво прикрашаємо аплікацією із залишків тіста.
7. Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо близько 45 хвилин. Потім даємо пирога трохи "охолонути", нарізаємо і подаємо до столу.