Рецепт Рибний пиріг з пісочного тіста фото

Рибний пиріг з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Риба та морепродукти, Пісочне тісто, Дріжджове тісто, Рибні консерви
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Пироги

На повсякденний або святковий стіл можна приготувати коронна страва - рибний пиріг з пісочного тіста. Такий пиріг готується з будь-якого виду тесту на ваш смак і начинка також вибирається за смаком.

Здивувати смакові рецептори навіть досвідчених любителів пирогів може рибний пиріг з пісочного тіста. Для начинки краще взяти рибні консерви у власному соку. Запікається пиріг близько 45 хвилин і може подаватися навіть в холодному вигляді.

  • Маргарин - 200 грам
  • Борошно - 3 склянки
  • Вода або кисле молоко (сироватка, кефір) - 1 склянок
  • Яйця - 2 штуки
  • Рибні консерви - 2 штуки (горбуші, сардини і TD)
  • Цибуля - 1 штук
рибний пиріг з пісочного тіста - фото крок 1
1. Я люблю готувати рибний пиріг з пісочного тіста з рибними консервами. Крім цього, тісто я завжди роблю різний або купую вже готове.
рибний пиріг з пісочного тіста - фото крок 2
2. На цей раз вирішила спробувати приготувати з пісочного тіста. Замісити його за класичним рецептом (замість сироватки можна використовувати звичайну холодну воду). Іноді я додаю в тісто трохи сухих дріжджів, але це виключно мій експеримент.
рибний пиріг з пісочного тіста - фото крок 3
3. Розм'якшує консерви виделкою, видаляючи зайві кісточки і хребти. Проводячи постійні експерименти на кухні, я прийшла до висновку, що для пирога найкраще консерви з червоної риби у власному соку.
рибний пиріг з пісочного тіста - фото крок 4
4. Обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору. Краще це зробити на вершковому маслі.
рибний пиріг з пісочного тіста - фото крок 5
5. Розкачуємо пласт тіста і викладаємо його у форму для випікання. Зверху викладаємо нашу начинку - консерви і цибуля.
рибний пиріг з пісочного тіста - фото крок 6
6. Закриваємо другим шаром і при бажанні красиво прикрашаємо аплікацією із залишків тіста.
рибний пиріг з пісочного тіста - фото крок 7
7. Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо близько 45 хвилин. Потім даємо пирога трохи "охолонути", нарізаємо і подаємо до столу.

Схожі рецепти