Рецепт Грушевий пиріг з пісочного тіста фото

Грушевий пиріг з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Пісочне тісто , Груша
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Одними з найбільш ароматних вважаються грушеві пироги. Випічка з цим фруктом виходить просто чудовою. Груші надають тесту незабутній смак і ніжність. Вам обов'язково варто спробувати це!

Опис приготування:

Якщо вам цікаво, як приготувати грушевий пиріг з пісочного тіста, то зверніть увагу на цей рецепт. Детальний опис приготування дозволить з легкістю повторити це чудове блюдо.

  • Борошно - 250 грам
  • Рослинна олія - 80 грам
  • Крем 15% - 60 грам
  • Цукор - 80 грам
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Груші - 500 грам
  • Згущене молоко - 130 грам
  • Лимон - 1 штука
грушевий пиріг з пісочного тіста - фото крок 1
Насамперед вам необхідно зробити пісочне тісто для майбутнього пирога. Для цього в чисту суху посуд з високими бортами влийте масло і сметану, всипте цукор, ваніль, сіль і додайте лимонний сік. Збийте масу віночком.
грушевий пиріг з пісочного тіста - фото крок 2
Тепер всипте в миску просіяне борошно. Просіяти її можна за допомогою сита, тоді вона насититься киснем, а тісто вийде дуже м'яким. Додайте соду. Вимісити еластичне і м'яке тісто.
грушевий пиріг з пісочного тіста - фото крок 3
Готове тісто скачайте в грудку, накрийте кришкою або плівкою і поставте на півгодини в холод. Потім розкачати його за формою для випікання, залишивши кілька сантиметрів запасу на бортики.
грушевий пиріг з пісочного тіста - фото крок 4
Форму, в якій ви плануєте запікати пиріг, застелите пергаментом для запікання. Викладіть на нього розкачане тісто. Якщо воно порветься в якомусь місці, то його можна з легкістю"залатати" .
грушевий пиріг з пісочного тіста - фото крок 5
Груші вимийте, очистіть від шкірки і від серцевини з кісточками. Наріжте фрукт невеликими кубиками. Груші повинні бути стиглими, але не переспілі, інакше вони просто розваляться.
грушевий пиріг з пісочного тіста - фото крок 6
Лимон вимийте і подрібніть в блендері прямо зі шкіркою, але, видаливши попередньо з нього всі кісточки. Додайте до лимону згущене молоко і нарізані груші. Ретельно перемішайте начинку. Вилийте її на тісто. Розігрійте духовку до ста дев'яноста градусів, випікайте в ній грушевий пиріг сорок п'ять хвилин.

Схожі рецепти