Грушевий пиріг з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Одними з найбільш ароматних вважаються грушеві пироги. Випічка з цим фруктом виходить просто чудовою. Груші надають тесту незабутній смак і ніжність. Вам обов'язково варто спробувати це!
Якщо вам цікаво, як приготувати грушевий пиріг з пісочного тіста, то зверніть увагу на цей рецепт. Детальний опис приготування дозволить з легкістю повторити це чудове блюдо.
- Борошно - 250 грам
- Рослинна олія - 80 грам
- Крем 15% - 60 грам
- Цукор - 80 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Груші - 500 грам
- Згущене молоко - 130 грам
- Лимон - 1 штука
Насамперед вам необхідно зробити пісочне тісто для майбутнього пирога. Для цього в чисту суху посуд з високими бортами влийте масло і сметану, всипте цукор, ваніль, сіль і додайте лимонний сік. Збийте масу віночком.
Тепер всипте в миску просіяне борошно. Просіяти її можна за допомогою сита, тоді вона насититься киснем, а тісто вийде дуже м'яким. Додайте соду. Вимісити еластичне і м'яке тісто.
Готове тісто скачайте в грудку, накрийте кришкою або плівкою і поставте на півгодини в холод. Потім розкачати його за формою для випікання, залишивши кілька сантиметрів запасу на бортики.
Форму, в якій ви плануєте запікати пиріг, застелите пергаментом для запікання. Викладіть на нього розкачане тісто. Якщо воно порветься в якомусь місці, то його можна з легкістю "залатати" .
Груші вимийте, очистіть від шкірки і від серцевини з кісточками. Наріжте фрукт невеликими кубиками. Груші повинні бути стиглими, але не переспілі, інакше вони просто розваляться.
Лимон вимийте і подрібніть в блендері прямо зі шкіркою, але, видаливши попередньо з нього всі кісточки. Додайте до лимону згущене молоко і нарізані груші. Ретельно перемішайте начинку. Вилийте її на тісто. Розігрійте духовку до ста дев'яноста градусів, випікайте в ній грушевий пиріг сорок п'ять хвилин.