Полуничний пиріг з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Полуничний пиріг з пісочного тіста - випічка для тих, хто любить солодке!
Пиріг запікається незвичайним образам і поєднує в собі м'яке пісочне тісто і ніжну полуничну начинку. На радість дітворі!
Перед вами - простий рецепт приготування полуничного пирога з пісочного тіста. Першим робимо замісіть м'яке і еластичне тісто. Розділіть його на дві частини. Одну частину викладаємо у форму і робимо бортики. Іншу частину розгортаємо і вирізаємо з неї сердечка. Заливаємо тісто в формі, попередньо звареної полуничною начинкою. Зверху красиво викладаємо пісочний сердечка, змащуємо їх жовтком і присипаємо цукром. Випікаємо пиріг в духовці 30 хвилин. Хай щастить!
- Борошно - 3 склянки
- Маргарин - 250 грам
- Цукор ванільний - 1 штука (упаковка)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1/2 склянки(+ 1/2 для начинки)
- Яєчні жовтки - 5 штук(+ 1 жовток для начинки)
- Полуниця - 500 грам
- Вода - 1/2 склянки
- Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
Змішуємо в глибокій ємності розм'якшений маргарин, ванільний цукор, цукор. Просіваємо борошно з розпушувачем. Замішуємо еластичне тісто.
Полуницю промийте і очистіть, потім поріжте на половинки. Змішайте ягоди з цукром. Заливаємо водою з крохмалем і доводимо масу до кипіння. Знімаємо з вогню і залишаємо остигати.
Розділіть тісто на дві рівні частини. Одну частину розкачайте в пласт і покладіть у форму для випічки, сформуйте невеликі бортики.
Другу частину тіста розкочуємо в дуже тонкий пласт. Вирізаємо з нього сердечка за допомогою спеціальної металевої формочки.
Вливаємо в форму полуничну начинку.
Зверху (vnaxlest) викладаємо сердечка.
Таким же чином викладаємо інші сердечка. Змащуємо сердечка жовтком і присипаємо цукром.
Випікаємо пиріг в духовці до красивого золотистого кольору приблизно 30 міну, при температурі 200 градусів.
Смачного!