Цибулевий пиріг з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Цибулевий пиріг з пісочного тіста - смакота, яке не тільки вгамує ваш голод, але і подарує нові смакові відчуття. Ніжно-солодка креязик начинка з сиру та цибулі і тісто, яке просто тане.
Сир в цибульний пиріг можна і не додавати, якщо не хочете. Готується пиріг без сиру за таким же рецептом, пропускаючи кроки, в яких "бере участь" цибуля.
Як приготувати цибульний пиріг з пісочного тіста?
1. Для того, щоб заощадити час, духовку включите на 180 градусів. Нехай нагрівається.
2. Для приготування пісочного тіста в миску наріжте 120 г масла або маргарину для випічки, просійте борошно і все це справа злегка посоліть. Розітріть тісто до крихти. Додайте пару столових ложок холодної води і замісіть тісто.
3. Потім оберніть тісто харчовою плівкою і відправте в холодильник на 30 хвилин.
4. Візьмемося за обсмажування цибулі, сир просто треба натерти на крупній тертці. Отже, цибуля треба почистити і нарізати тонкими півкільцями.
5. У маленькій сковороді на середньому вогні розтопіть 25 г масла. Обсмажте цибулю до м'якості, помішуючи.
6. Додайте в сковороду до цибулі 150 мл води, приправити сіллю, поперчіть. Тушіте, поки рідина випарується.
7. Готовий лук для начинки остудіть.
8. Форму змастіть рослинною або вершковим маслом. Можна просто пергаментом застелити.
9. Розділити тісто на дві частини, одну побільше. Розкачайте обидві частини в пласти, товщиною в півсантиметра.
10. Більший пласт тіста викладіть у форму, prizhmite, розправте і на боки форми.
11. Потім шарами (в чотири або більше шарів) викладіть обсмажену цибулю, тертий сир і т.Д.
12. Прикрийте пиріг зверху шаром тіста, затиснутий кінець.
13. Змастіть пиріг збитим жовтком і зробіть по центру кілька надрізів, щоб пар виходив.
14. Надсилайте цибульний пиріг в гарячу духовку на 40-50 хвилин. Пиріг буде готовий, коли стане золотисто-коричневого кольору.
15. Охолодіть пиріг перед подачею.
Цибулевий пиріг з пісочного тіста готовий!
Смачного!
- Маргарин або масло вершкове - 145 грам(25 г - для начинки, 120 - в тісто)
- Борошно - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сир напівтвердий - 250 грам
- Яєчний жовток - 1 штука
- Сіль - - За смаком
Як приготувати цибульний пиріг з пісочного тіста?
1. Для того, щоб заощадити час, духовку включите на 180 градусів. Нехай нагрівається.
2. Для приготування пісочного тіста в миску наріжте 120 г масла або маргарину для випічки, просійте борошно і все це справа злегка посоліть. Розітріть тісто до крихти. Додайте пару столових ложок холодної води і замісіть тісто.
3. Потім оберніть тісто харчовою плівкою і відправте в холодильник на 30 хвилин.
4. Візьмемося за обсмажування цибулі, сир просто треба натерти на крупній тертці. Отже, цибуля треба почистити і нарізати тонкими півкільцями.
5. У маленькій сковороді на середньому вогні розтопіть 25 г масла. Обсмажте цибулю до м'якості, помішуючи.
6. Додайте в сковороду до цибулі 150 мл води, приправити сіллю, поперчіть. Тушіте, поки рідина випарується.
7. Готовий лук для начинки остудіть.
8. Форму змастіть рослинною або вершковим маслом. Можна просто пергаментом застелити.
9. Розділити тісто на дві частини, одну побільше. Розкачайте обидві частини в пласти, товщиною в півсантиметра.
10. Більший пласт тіста викладіть у форму, prizhmite, розправте і на боки форми.
11. Потім шарами (в чотири або більше шарів) викладіть обсмажену цибулю, тертий сир і т.Д.
12. Прикрийте пиріг зверху шаром тіста, затиснутий кінець.
13. Змастіть пиріг збитим жовтком і зробіть по центру кілька надрізів, щоб пар виходив.
14. Надсилайте цибульний пиріг в гарячу духовку на 40-50 хвилин. Пиріг буде готовий, коли стане золотисто-коричневого кольору.
15. Охолодіть пиріг перед подачею.
Цибулевий пиріг з пісочного тіста готовий!
Смачного!