Баклажани з морквою на зиму
(покроковий рецепт з фото)
У розпал сезону заготовок візьміть на замітку дуже вдалий і зовсім нескладний варіант, як приготувати баклажани з морквою на зиму. Пікантні і апетитні, їх обов'язково варто спробувати.
Чудова закуска для любителів домашніх заготовок. Цей простий рецепт баклажанів з морквою на зиму не відніме у вас багато часу і цілком зможе стати одним з найулюбленіших і затребуваних варіантів приготування заготовок. При бажанні в маринад можна додати улюблені спеції, а також разом часнику використовувати гострий перець.
- Морква - 2 штуки
- Баклажани - 5-6 штук (близько 1 кг.)
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 3-6 зубчиків
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 0.5 склянки

1. Баклажани потрібно вимити, обсушити і нарізати кубиками. Їх можна обсмажити на сковороді до золотистої скоринки, а можете викласти на деко, скропити рослинним маслом і відправити в розігріту духовку.

2. Який би спосіб ви не вибрали, в результаті зиму у вас повинні вийти ось такі апетитні підсмажені шматочки.

3. Паралельно підготуйте інші інгредієнти: очистіть і натріть моркву, часник пропустіть через прес або натріть на тертці.

4. Очистіть і подрібніть цибулину.

5. Заздалегідь підготуйте чисті, сухі, простерилізовані баночки. Викладайте овочі шарами, злегка притискаючи ложкою.

6. У невеликій каструлі доведіть до кипіння воду, додайте сіль, цукор. Після закипання влийте оцет, дайте цукру повністю розчинитися. Гарячим маринадом залийте овочі.

7. Далі потрібно близько 15 хвилин стерилізувати баклажани з морквою на зиму в домашніх умовах. Використовуйте для цього каструлю побільше, застеливши дно серветкою або рушником. Після можна закатати банки і залишити їх догори дном до повного охолодження.

8. Після охолодження баночки можна прибрати в темне місце. Ось така апетитна закусочка у вас вийде.
Смачного!
Смачного!