Баклажани з морквою по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
З цим рецептом приготування баклажанів з морквою по-корейськи я в черговий раз переконалася, що все геніальне - просто! Відмінний варіант вишуканого вечері: красиво, ситно, смачно, і не видужаєте!
Ця страва до нас завітало з Тайваню, якщо вірити тому кухареві, від якого я цей рецепт і дізналася. Мені особисто здається, що аж надто це блюдо просте, щоб претендувати на звання національного, але ж завжди приємно усвідомлювати, що сьогодні ви будете їсти іноземну кухню, правда? Поєднання горіхів і баклажанів - класика, а морква її вдало доповнює. Рекомендую!
- Баклажан - 1 штука
- Морква по-корейськи - 150 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Горіхи подрібнені - 2 щіпки (в оригіналі - волоські, але підійдуть будь-які)
1. Баклажани нарізаємо вздовж, а потім обрізаємо знизу і зверху так, щоб вийшли прямокутники. Залишки можна посмажити окремо. Посолити шматочки і залишимо "відпочити" на п'ять хвилин. Коли виділиться сік, сполоснемо їх під холодною водою, обсушити серветкою. Це прибере гіркота.
2. Далі змішаємо в мисці крохмаль і спеції за смаком, натремо цією сумішшю наші "прямокутники" . Масло в сковороді розпалює, обсмажуємо кожен шматочок з двох сторін по дві хвилини. Відкинемо на паперові серветки, щоб зайвий жир вбрався.
3. Тепер справа за малим: красиво викладаємо баклажани, зверху - морквину, посипаємо щедро подрібненими горіхами, поливаємо сметаною і прикрашаємо зеленню!