Голубці з морквою по-корейськи у квашеній капусті
(покроковий рецепт з фото)
Особливість страви в тому, що мариновані голубці готуються з незвичайною начинкою - морквиною по-корейськи. Якщо ви любите ці овочі, тоді цей нескладний рецепт призначений якраз для вас!
Кожен раз готуючи голубці, намагайтеся не переварити капусту. Інакше, коли ви будете загортати начинку, капустяні листи будуть лопатися.
Такі голубці можуть стояти в холодильнику до 2 тижнів. Тому намагайтеся відразу наготувати побільше.
- Капуста - 1 штука
- Морква - 1, 5-2 кілограма
- Часник - 1 штука
- Спеції для моркви по-корейськи - 1 штука
- Вода - 1 літр
- Цукор - 0, 5 склянки(90 грамів)
- Олія - 0, 5 склянки(80 мл)
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - За смаком
- Оцет - 1/3 склянки(65 мл)
1. Готуємо капусту. Відрізаємо качан, закладаємо качан у велику каструлю з водою. Воду потрібно підсолити (чайної ложки досить), додайте чайну ложку масла і 2-3 чайні ложки оцту. Накрийте каструлю кришкою, поки вода не скипить.
2. Перевіряючи виделкою ступінь готовності верхнього листа, розбираємо капусту на листя за допомогою десертного ножа і вилки. Потім накрийте каструлю кришкою і залиште так хвилин на 15.
3. Морквину наріжте на тертці для моркви по-корейськи. Відведіть туди спеції: мелений червоний перець, kurkumu, базилік, гострий перець "вогник", видавіть головку часнику і підсолити (2 чайних ложки досить). Все залийте двома ложками соняшникової олії і перемішайте, притискаючи руками, поки морквина не пустить сік.
4. Капустяний лист розріжте уздовж "жили" навпіл, а саму "жилу" виріжте. Потім ще раз розріжте половинки. Голубці будуть маленькі, але акуратні.
5. Морквину закладаємо на капустяний лист з самого вузького краю, щоб вона трохи виглядала з боків. Закручувати голубець треба щільно. Викладіть все голубці в глибоку ємність, зверху закладіть цілими капустяними листами.
6. Голубці потрібно залити маринадом. Сік з-під корейської моркви можна теж відправити до голубців. Для розсолу на літр окропу візьміть 1 лавровий лист, півсклянки цукру, 2 столових ложки солі, півсклянки олії і 1/3 склянки оцту. Перемішайте і залийте голубці. Зверху поставте тарілку, а на неї - банку з водою. Після того як розсіл охолоне, відправте блюдо під пресом в холодильник на добу.
7. Через добу у вас на столі з'явиться смачна і проста закуска.