Рецепт Голубці з морквою по-корейськи у квашеній капусті фото

Голубці з морквою по-корейськи у квашеній капусті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Морква
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Особливість страви в тому, що мариновані голубці готуються з незвичайною начинкою - морквиною по-корейськи. Якщо ви любите ці овочі, тоді цей нескладний рецепт призначений якраз для вас!

Опис приготування:

Кожен раз готуючи голубці, намагайтеся не переварити капусту. Інакше, коли ви будете загортати начинку, капустяні листи будуть лопатися.

Такі голубці можуть стояти в холодильнику до 2 тижнів. Тому намагайтеся відразу наготувати побільше.

  • Капуста - 1 штука
  • Морква - 1, 5-2 кілограма
  • Часник - 1 штука
  • Спеції для моркви по-корейськи - 1 штука
  • Вода - 1 літр
  • Цукор - 0, 5 склянки(90 грамів)
  • Олія - 0, 5 склянки(80 мл)
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - За смаком
  • Оцет - 1/3 склянки(65 мл)
голубці з морквою по-корейськи у квашеній капусті - фото крок 1
1. Готуємо капусту. Відрізаємо качан, закладаємо качан у велику каструлю з водою. Воду потрібно підсолити (чайної ложки досить), додайте чайну ложку масла і 2-3 чайні ложки оцту. Накрийте каструлю кришкою, поки вода не скипить.
голубці з морквою по-корейськи у квашеній капусті - фото крок 2
2. Перевіряючи виделкою ступінь готовності верхнього листа, розбираємо капусту на листя за допомогою десертного ножа і вилки. Потім накрийте каструлю кришкою і залиште так хвилин на 15.
голубці з морквою по-корейськи у квашеній капусті - фото крок 3
3. Морквину наріжте на тертці для моркви по-корейськи. Відведіть туди спеції: мелений червоний перець, kurkumu, базилік, гострий перець"вогник" , видавіть головку часнику і підсолити (2 чайних ложки досить). Все залийте двома ложками соняшникової олії і перемішайте, притискаючи руками, поки морквина не пустить сік.
голубці з морквою по-корейськи у квашеній капусті - фото крок 4
4. Капустяний лист розріжте уздовж"жили" навпіл, а саму"жилу" виріжте. Потім ще раз розріжте половинки. Голубці будуть маленькі, але акуратні.
голубці з морквою по-корейськи у квашеній капусті - фото крок 5
5. Морквину закладаємо на капустяний лист з самого вузького краю, щоб вона трохи виглядала з боків. Закручувати голубець треба щільно. Викладіть все голубці в глибоку ємність, зверху закладіть цілими капустяними листами.
голубці з морквою по-корейськи у квашеній капусті - фото крок 6
6. Голубці потрібно залити маринадом. Сік з-під корейської моркви можна теж відправити до голубців. Для розсолу на літр окропу візьміть 1 лавровий лист, півсклянки цукру, 2 столових ложки солі, півсклянки олії і 1/3 склянки оцту. Перемішайте і залийте голубці. Зверху поставте тарілку, а на неї - банку з водою. Після того як розсіл охолоне, відправте блюдо під пресом в холодильник на добу.
голубці з морквою по-корейськи у квашеній капусті - фото крок 7
7. Через добу у вас на столі з'явиться смачна і проста закуска.

Схожі рецепти