Голубці з морквою по-корейськи у квашеній капусті
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Особливість страви в тому, що мариновані голубці готуються з незвичайною начинкою - морквиною по-корейськи. Якщо ви любите ці овочі, тоді цей нескладний рецепт призначений якраз для вас!
Опис приготування:
Кожен раз готуючи голубці, намагайтеся не переварити капусту. Інакше, коли ви будете загортати начинку, капустяні листи будуть лопатися.
Такі голубці можуть стояти в холодильнику до 2 тижнів. Тому намагайтеся відразу наготувати побільше.
- Капуста - 1 штука
- Морква - 1, 5-2 кілограма
- Часник - 1 штука
- Спеції для моркви по-корейськи - 1 штука
- Вода - 1 літр
- Цукор - 0, 5 склянки(90 грамів)
- Олія - 0, 5 склянки(80 мл)
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - За смаком
- Оцет - 1/3 склянки(65 мл)
1. Готуємо капусту. Відрізаємо качан, закладаємо качан у велику каструлю з водою. Воду потрібно підсолити (чайної ложки досить), додайте чайну ложку масла і 2-3 чайні ложки оцту. Накрийте каструлю кришкою, поки вода не скипить.
2. Перевіряючи виделкою ступінь готовності верхнього листа, розбираємо капусту на листя за допомогою десертного ножа і вилки. Потім накрийте каструлю кришкою і залиште так хвилин на 15.
3. Морквину наріжте на тертці для моркви по-корейськи. Відведіть туди спеції: мелений червоний перець, kurkumu, базилік, гострий перець"вогник" , видавіть головку часнику і підсолити (2 чайних ложки досить). Все залийте двома ложками соняшникової олії і перемішайте, притискаючи руками, поки морквина не пустить сік.
4. Капустяний лист розріжте уздовж"жили" навпіл, а саму"жилу" виріжте. Потім ще раз розріжте половинки. Голубці будуть маленькі, але акуратні.
5. Морквину закладаємо на капустяний лист з самого вузького краю, щоб вона трохи виглядала з боків. Закручувати голубець треба щільно. Викладіть все голубці в глибоку ємність, зверху закладіть цілими капустяними листами.
6. Голубці потрібно залити маринадом. Сік з-під корейської моркви можна теж відправити до голубців. Для розсолу на літр окропу візьміть 1 лавровий лист, півсклянки цукру, 2 столових ложки солі, півсклянки олії і 1/3 склянки оцту. Перемішайте і залийте голубці. Зверху поставте тарілку, а на неї - банку з водою. Після того як розсіл охолоне, відправте блюдо під пресом в холодильник на добу.
7. Через добу у вас на столі з'явиться смачна і проста закуска.