Голубці з креветками в листі салату і морській капусті
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування голубців з креветками в морській капусті і листках салату. Блюдо низькокалорійне, ситне, смачне і дуже корисне.
Якщо до цього часу ваші домашні не могли терпіти листя салату, то, спробувавши це блюдо, вони повністю змінять свою думку про нього. Блюдо виходить дуже апетитним і смачним.
- Капуста морська - 100 грам
- Креветки - 100 грам
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Варене яйце - 1 штука
- Braai - 5 штук
- Мал - 100 грам
- Сметана кунжуту - 40 грам
- Оливкова олія - 50 грам
- Салат - 7 штук (листя)
- Палички крабові - 3 штуки
1. Мал відварюємо до готовності. В'язкий, розварений рис - краще, ніж розсипчастий.
2. У підсоленій воді відварюємо креветки. На рослинному маслі їх обсмажуємо. Можна просто відварювати.
3. Розберемо і промиємо в проточній воді листя салату. Листя потрібні великі. На салатний лист викладемо жменю рису. Креветку покладемо зверху на рис.
4. Зробимо соус: змішуємо сметану кунжуту, соус соєвий, олія оливкова холодного віджиму. Додаємо яблучний оцет або чайну ложку соку лимона, перець. Креветки і рис поливаємо соусом.
5. Листя салату звертаємо як голубці. Заливаємо окропом морську довгу капусту, і хвилин п'ятнадцять варимо до готовності. Морською капустою обворачіваем голубці.
6. Крабові палички розрізаємо вздовж, і прикрашаємо ними голубці. Палички засовуємо під морську капусту. На блюдо викладаємо голубці, прикрасимо вареним яйцем, зеленню кінзи або петрушки