Рецепт Голубці в капустяному листі фото

Голубці в капустяному листі
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
М'ясо, Овочі, Капуста, Фарш
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Голубці

Приготовлені з цієї рецептурою, голубці в капустяному листі відрізняються ніжною і соковитою начинкою, відмінно підійдуть як для ситної вечері, так і для святкового застілля.


Для того, щоб надати більш привабливий вигляд готової страви, перед подачею на стіл голубці в капустяному листі можна запекти в духовці або злегка підсмажити на сковороді до утворення золотистої скоринки. Відповідно до смаковими уподобаннями до страви можна додати сметану, майонез, зелень, улюблені спеції або приготувати соус з використанням цих продуктів. Нижче ви можете ознайомитися з докладним переліком продуктів і описом, як приготувати смачні голубці в капустяному листі.

  • Капуста білокачанна - 1 штука (бажано використовувати молоду капусту, тоді голубці будуть дуже ніжними)
  • Мал - 1 Склянка (відварити до напівготовності)
  • Фарш - 500 грам (можна використовувати готовий свинячий або свинячо-яловичий фарш, або приготувати його самостійно)
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок (для соусу)
  • Борошно - 1-2 Ст. Ложок (для соусу)
  • Спеції - 1 За смаком (сіль, часник, приправи та ін.)
  • Крем, зелень - 1 За смаком (для подачі на стіл)
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (для обсмажування цибулі і моркви)
голубці в капустяному листі - фото крок 1
Необхідно підготувати капустяні листи. Для цього їх потрібно акуратно відокремити від качана і, в залежності від того, якого вони розміру і які голубці ви хочете отримати, листи можна розрізати на кілька частин. Для того, щоб вони стали м'якими, потрібно проварити їх протягом 3-10 хвилин в невеликій кількості підсоленої води.
голубці в капустяному листі - фото крок 2
Цибулю і моркву очистити.
Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на дрібній тертці і обсмажити все до золотистої скоринки.
голубці в капустяному листі - фото крок 3
Приготовим начинку.
Для цього потрібно змішати відварений до напівготовності рис, фарш, додати половину підсмаженої цибулі з морквою і спеції за смаком. Перемішати до отримання однорідної маси.
голубці в капустяному листі - фото крок 4
В остиглі капустяні листи загортаємо отриману начинку. Кількість начинки підбираємо відповідно до розміру аркуша.
Голубці щільно укладаємо в каструлю і заливаючи невеликою кількістю гарячої води (щоб тільки покрила голубці), залишаємо гаситися на середньому вогні близько 30-40 хвилин.
голубці в капустяному листі - фото крок 5
В кінці приготування зливаємо з голубців воду, додаємо в неї інгредієнти для соусу (томатну пасту, борошно, обсмажену цибулю і моркву), перемішуємо, заливаємо назад в каструлю і тушкуємо ще близько 5-10 хвилин.
При подачі до столу можна додати до голубців сметану, прикрасити їх зеленню.

Схожі рецепти