Голубці в капустяному листі
(покроковий рецепт з фото)
Приготовлені з цієї рецептурою, голубці в капустяному листі відрізняються ніжною і соковитою начинкою, відмінно підійдуть як для ситної вечері, так і для святкового застілля.
Для того, щоб надати більш привабливий вигляд готової страви, перед подачею на стіл голубці в капустяному листі можна запекти в духовці або злегка підсмажити на сковороді до утворення золотистої скоринки. Відповідно до смаковими уподобаннями до страви можна додати сметану, майонез, зелень, улюблені спеції або приготувати соус з використанням цих продуктів. Нижче ви можете ознайомитися з докладним переліком продуктів і описом, як приготувати смачні голубці в капустяному листі.
- Капуста білокачанна - 1 штука (бажано використовувати молоду капусту, тоді голубці будуть дуже ніжними)
- Мал - 1 Склянка (відварити до напівготовності)
- Фарш - 500 грам (можна використовувати готовий свинячий або свинячо-яловичий фарш, або приготувати його самостійно)
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок (для соусу)
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок (для соусу)
- Спеції - 1 За смаком (сіль, часник, приправи та ін.)
- Крем, зелень - 1 За смаком (для подачі на стіл)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (для обсмажування цибулі і моркви)
Необхідно підготувати капустяні листи. Для цього їх потрібно акуратно відокремити від качана і, в залежності від того, якого вони розміру і які голубці ви хочете отримати, листи можна розрізати на кілька частин. Для того, щоб вони стали м'якими, потрібно проварити їх протягом 3-10 хвилин в невеликій кількості підсоленої води.
Цибулю і моркву очистити.
Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на дрібній тертці і обсмажити все до золотистої скоринки.
Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на дрібній тертці і обсмажити все до золотистої скоринки.
Приготовим начинку.
Для цього потрібно змішати відварений до напівготовності рис, фарш, додати половину підсмаженої цибулі з морквою і спеції за смаком. Перемішати до отримання однорідної маси.
Для цього потрібно змішати відварений до напівготовності рис, фарш, додати половину підсмаженої цибулі з морквою і спеції за смаком. Перемішати до отримання однорідної маси.
В остиглі капустяні листи загортаємо отриману начинку. Кількість начинки підбираємо відповідно до розміру аркуша.
Голубці щільно укладаємо в каструлю і заливаючи невеликою кількістю гарячої води (щоб тільки покрила голубці), залишаємо гаситися на середньому вогні близько 30-40 хвилин.
Голубці щільно укладаємо в каструлю і заливаючи невеликою кількістю гарячої води (щоб тільки покрила голубці), залишаємо гаситися на середньому вогні близько 30-40 хвилин.
В кінці приготування зливаємо з голубців воду, додаємо в неї інгредієнти для соусу (томатну пасту, борошно, обсмажену цибулю і моркву), перемішуємо, заливаємо назад в каструлю і тушкуємо ще близько 5-10 хвилин.
При подачі до столу можна додати до голубців сметану, прикрасити їх зеленню.
При подачі до столу можна додати до голубців сметану, прикрасити їх зеленню.