Ковбаски в капустяному «ковдрочку»
(покроковий рецепт з фото)
Коли ви експериментуєте на кухні, то можете придумувати самі сміливі й цікаві назви своїм стравам. А я хочу поділитися з вами нескладної ідеєю, як приготувати ковбаски в капустяному "ковдрочку" .
В даному рецепті використовується савойська капуста, але підійде і звичайна білокачанна. Як, втім, і свинячі ковбаски можете замінити курячими, наприклад. Ця страва - оригінальна імпровізація на тему всіма улюблених голубців. Досить просто і швидко ви отримаєте апетитне і дійсно дуже смачне гаряче. Хочете спробувати? тоді запам'ятовуйте!
- Ковбаски - 6 штук
- Капустяний лист - 6 штук
- Цибулина - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 1 штука
- Біле сухе вино - 1 Склянка (по бажанню)
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Очистіть і подрібніть цибулю, моркву натріть на тертці. Викладіть овочі на сковороду (з високими бортиками або в сотейник) з розігрітим рослинним маслом. Обсмажте на середньому вогні до м'якості. Для аромату додайте лавровий лист.
2. Акуратно відокремте капустяні листочки. Викладіть їх в каструлю з гарячою водою і проваріть 3-4 хвилини, щоб вони стали м'якими.
3. Дістаньте листя, обсушити і остудіть їх. Ковбаски загорніть в листя, як в ковдрочку.
4. Закріпіть за необхідності зубочистками.
5. Викладіть ковбаски в сотейник з овочами. Наполягати вино, додайте воду (так, щоб рідина покрила ковбаски повністю). Посоліть і поперчіть за смаком. Залиште гаситися на півгодинки приблизно.
6. Ось така проста і смачна краса. Смачного!