Вишневий сироп
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий аромат, божественний смак - саме ці якості ставлять вишневий сироп на перше місце серед сиропів. Рецепт приготування дуже простий, а область застосування досить широка.
У наш час в магазинах можна купити все, що душі завгодно і в будь-який час року. Але багато хто з нас вважають за краще займатися заготовками та консервуванням на зиму. Якщо на вашій ділянці небувалий урожай вишні, варення ви вже наварили, а вишня все ще залишилася - пропоную вам рецепт приготування вишневого сиропу. Цей рубіновий ароматний сироп стане в нагоді вам не тільки взимку. З сиропу можна робити різні напої, просочувати їм коржі для торта і іншу випічку, поливати десерти, млинці, сирники. Цей список можна продовжувати ще довго. Давайте краще приготуємо сироп, а область застосування йому ви визначите вже самі. Розповідаю, як приготувати вишневий сироп.
1. Ягоди вишні моєму і видаляємо кісточки. Вичавлюємо з вишні сік за допомогою соковижималки. Якщо у вас такої не спостерігається - подрібнюємо вишню будь-яким доступним способом і видавлюємо сік через кілька шарів марлі. Одержаний макуха можна використовувати для варіння компоту.
2. Засипаємо цукор в вишневий сік, розмішуємо і відставляємо в сторону.
3. Листя вишні моєму, заливаємо водою і кип'ятимо хвилин 5.
4. Відвар листя додаємо в ємність до соку з цукром і ставимо на плиту на середній вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімального.
5. Уварюємо сік до бажаної густоти сиропу і гарячим заливаємо в підготовлені пляшки або банки. Щільно закупорюють і залишаємо остигати. Потім прибираємо в темне місце і чекаємо слушної нагоди, щоб скористатися вишневим сиропом.
- Вишня - 1 кілограм
- Цукор - 700 грам
- Вишневе листя - 20 штук
- Вода - 1 Склянка
1. Ягоди вишні моєму і видаляємо кісточки. Вичавлюємо з вишні сік за допомогою соковижималки. Якщо у вас такої не спостерігається - подрібнюємо вишню будь-яким доступним способом і видавлюємо сік через кілька шарів марлі. Одержаний макуха можна використовувати для варіння компоту.
2. Засипаємо цукор в вишневий сік, розмішуємо і відставляємо в сторону.
3. Листя вишні моєму, заливаємо водою і кип'ятимо хвилин 5.
4. Відвар листя додаємо в ємність до соку з цукром і ставимо на плиту на середній вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімального.
5. Уварюємо сік до бажаної густоти сиропу і гарячим заливаємо в підготовлені пляшки або банки. Щільно закупорюють і залишаємо остигати. Потім прибираємо в темне місце і чекаємо слушної нагоди, щоб скористатися вишневим сиропом.