Рецепт Чорничний сироп фото

Чорничний сироп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Чорниця
Дієтичне харчування
Для дітей, Десерт
Десерти, Сироп

Зібравши в лісі і досхочу од'ївшись свіжої чорниці, зваріть сироп. Якраз ягоди полежать і втратять свою пружність. Сироп хороший до десертів, морозиву, млинців. Мій сироп ви зваріть за 20 хвилин!

З чорниці виходить відмінний сироп! Не забувайте, що тим, хто працює за комп'ютером, чорниця просто обов'язкова! Вона зміцнює зір і імунітет в цілому. Сироп можна розливати по банках з вузькою шийкою - так набагато зручніше його використовувати за призначенням. Сиропом не тільки поливають десерти і випічку, але і розбавляють з водою або газованою водою, створюючи чорничні напої. Спробуйте використовувати чорничний сироп і при приготуванні різних коктейлів. Простіше кажучи, не бійтеся експериментувати!

Як зробити чорничний сироп?

1. Промийте чорницю і злегка просушіть.

2. Викладіть в каструлю і роздушіть толкушкой.

3. Додайте до товченої чорниці воду і лимонну цедру. Поставте на середній вогонь і варіть протягом 5 хвилин.

4. Ягоди пропустіть через сито, можна перетерти ложкою. Нам потрібен сік.

5. Зваріть сироп з води і сиропу. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Поваривши протягом п'яти хвилин, додайте чорничний сік і варіть ще протягом однієї хвилини. Потім додайте лимонний сік і зніміть з вогню.

6. Дайте сиропу охолонути і розлийте по стерилізованим банкам. Закрийте стерильними кришками.

Чорничний сироп готовий! Смачного!

  • Чорниця - 2 L
  • Цукор - 600 грам (або 3 склянки)
  • Вода - 2 склянки
  • Терта цедра лимона - 1 Ст. Ложка
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
З чорниці виходить відмінний сироп! Не забувайте, що тим, хто працює за комп'ютером, чорниця просто обов'язкова! Вона зміцнює зір і імунітет в цілому. Сироп можна розливати по банках з вузькою шийкою - так набагато зручніше його використовувати за призначенням. Сиропом не тільки поливають десерти і випічку, але і розбавляють з водою або газованою водою, створюючи чорничні напої. Спробуйте використовувати чорничний сироп і при приготуванні різних коктейлів. Простіше кажучи, не бійтеся експериментувати!

Як зробити чорничний сироп?

1. Промийте чорницю і злегка просушіть.

2. Викладіть в каструлю і роздушіть толкушкой.

3. Додайте до товченої чорниці воду і лимонну цедру. Поставте на середній вогонь і варіть протягом 5 хвилин.

4. Ягоди пропустіть через сито, можна перетерти ложкою. Нам потрібен сік.

5. Зваріть сироп з води і сиропу. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Поваривши протягом п'яти хвилин, додайте чорничний сік і варіть ще протягом однієї хвилини. Потім додайте лимонний сік і зніміть з вогню.

6. Дайте сиропу охолонути і розлийте по стерилізованим банкам. Закрийте стерильними кришками.

Чорничний сироп готовий! Смачного!

Схожі рецепти