Бездріжджовий чорничний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Хочу з вами поділитися дивовижним рецептом приготування бездріжджового чорничного пирога. Він припаде до смаку всім тим, хто цінує домашню випічку і не любить багато часу проводити за приготуванням!
Я ось раніше рідко робила випічку з ягодами, адже вони вічно "розтікаються" і псують зовнішній вигляд випічки. Так ось, хтось мені підказав цей простий рецепт бездріжджового чорничного пирога, який за рахунок використання крохмалю дозволяє ягідка залишатися цілими і ніби желирование. Спробуйте, смачно!
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Чорниця - 400 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок(2 ст.Л. В тісто, інше - в начинку)
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Вода - 5 Ст. Ложок
1. Муку змішаємо з цукром. Масло натираємо на тертці і змішаємо з борошном. Повинна вийде крихта.
2. Вливаємо воду і швидко замісити тісто. Відправимо на півгодини в холодильник.
3. Чорницю поки що змішайте з крохмалем і цукром. Тісто дістаємо, 1/3 відщипуємо, інше розгортаємо в пласт. Висипаємо ягідну суміш поверху. Час, що залишився тісто іржемо на смужки і "гратами" викладаємо поверх ягід.
4. Запікаємо в розпеченій духовці приблизно півгодини. Остуджують і пиріг можна подавати!