Салат зі скумбрією на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Мало хто заготовляють рибні страви на зиму і зовсім даремно! Салат зі скумбрією на зиму виходить не тільки смачним, але і надзвичайно апетитним - ви можете розігріти і подати його на обід або вечерю.
Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність 0, 5 L. Барвистий і апетитний салат зі скумбрією і овочами на зиму буде готовий буквально за 40 хвилин. Вам не потрібно додавати в нього масло, так як ця морська риба і так жирна. Після відкриття консервації прогрійте її в мікрохвильовці або в казані, подаючи до столу гарячою.
- Скумбрія - 1 штука (невелика)
- Помідор - 3-4 штук (сорт "сливка")
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (середній)
- Кабачок - 1 штука (невеликий)
- Перець чорний горошок - 10 штук
- Часник - 2 зубчики
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 4 щіпки
- Лавровий лист - 2 штуки

Підготуйте зазначені інгредієнти. Скумбрію необхідно розморозити перед приготуванням приблизно 20-30 хвилин при кімнатній температурі.

Зріжте у скумбрії голову, плавники, хвіст і розріжте черевце. Випатрайте рибу, видаляючи і чорну пліву всередині. Ретельно промийте очищену тушку і наріжте порційними шматочками, викладаючи в каструлю або казан. Додайте пару лаврових листків і влийте приблизно 1, 5 склянки теплої води. Помістіть ємність на плиту.

Відваріть нарізку скумбрії близько 15 хвилин на помірному нагріванні, потім витягніть рибу з бульйону. Розберіть шматочки руками, видаляючи кісточки і викладаючи м'якоть в піалу.

Промийте помідори і кабачок в воді. Очистіть цибулину від лушпиння і так само промийте. Зріжте хвостики з кабачка, а з томатів виріжте живці. Наріжте овочі середніми скибочками, цибуля - півкільцями.

Викладіть овочеві нарізки в казан або ємність з антипригарним дном. Додайте відварену м'якоть скумбрії.

Додайте сіль і горошини чорного перцю. Помістіть ємність на плиту і тушкуйте близько 20-25 хвилин, час від часу перемішуючи.

Коли нарізки стануть м'якими - блюдо готово. Влийте оцет, додайте очищені і промиті зубчики часнику і тушкуйте ще 2-3 хвилини, а самі в цей час ошпарьте банку і кришку окропом.

Викладіть салат зі скумбрією в банку, намагаючись утрамбовувати якомога щільніше. Виделкою випустіть повітря і відразу ж закатати кришкою по різьбі.

Дайте заготівлі охолонути при кімнатній температурі, а потім проведіть в прохолодне місце для зберігання.