Рецепт Булочки зі згущеним молоком («Sinabon» по нашому) фото

Булочки зі згущеним молоком («Sinabon» по нашому)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Дріжджове тісто, Згущене молоко
На полуденок
Випічка, Булочки

Приготувати смачні домашні булочки дуже просто (навіть простіше, ніж здається). Не варто обмежувати себе одним рецептом. Розповім, як приготувати булочки зі згущеним молоком ( "синабон" по нашому).

Випічку готую на основі дріжджового тіста, а заливаю кремом зі згущеного молока. Така випічка дуже сподобається маленьким ласунам (хоча з досвіду скажу: не тільки їм). Зробити булочки дуже просто, вони виходять пишними і красивими.

  • Кисле молоко - 300 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 11 грам
  • Сіль - 2-3 чайних ложок
  • Цукровий пісок - 5 Ст. Ложок(2 столові ложки для тесту, 2-3 для прошарку)
  • Ваніль - За смаком
  • Яйця - 3 штуки(1 штука для тесту, 2 для крему)
  • Борошно - 600 грам
  • Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 140 грам(50 грам для тіста, 20 грам для форми, 70 для прошарку)
  • Згущене молоко - 250 грам
булочки зі згущеним молоком (
1. Кисле молоко підігріваєте до кімнатної температури, після цього виливаєте його в миску, додаєте дріжджі, сіль, цукор, ваніль, 1 куряче яйце і 1 ложку рослинної олії, гарненько перемішайте.
булочки зі згущеним молоком (
2. Додаєте заздалегідь просіяне борошно (залишаєте 50-100 грам). Замішуєте тісто руками.
булочки зі згущеним молоком (
3. Вершкове масло трохи розтоплює, щоб залишалися шматочки, втручатися його в тісто.
булочки зі згущеним молоком (
4. Тісто виходить трохи липким, тому додаєте борошно, що залишилося і вимішуєте тісто. Перекладаєте його в миску і накриваєте плівкою, залишаєте в теплі на 40-60 хвилин.
булочки зі згущеним молоком (
5. Через необхідний час обминати тісто і руками розкочуєте його в пласт, формуєте конверт.
булочки зі згущеним молоком (
6. Перекладаєте тісто в миску, залишаєте на 20 хвилин, воно добре піднімається і виходить пишним.
булочки зі згущеним молоком (
7. Тісто викладаєте на стіл і розкочуєте в пласт товщиною близько 1 см. Розм'якшеним вершковим маслом змащуєте пласт тесту, посипаєте цукром, змішаним з ваніллю.
булочки зі згущеним молоком (
8. Пласт скручуєте в рулет і розрізаєте на 12 рівних частин.
булочки зі згущеним молоком (
9. Форму для випічки змащуєте вершковим маслом. Викладаєте булочки, накриваєте плівкою або рушником і залишаєте на 20-30 хвилин.
булочки зі згущеним молоком (
10. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин.
булочки зі згущеним молоком (
11. Для крему: в сотейник виливаєте згущене молоко, вбиваєте курячі яйця і перемішують, відправляєте на вогонь і гарненько прогріваєте до густої маси (немає аргументів зі зворотним холодильником), потім остуджують.
булочки зі згущеним молоком (
12. Ледве теплі булочки змащуєте тонким шаром крему і залишаєте, щоб крем добре просяк випічку. Смачного!

Схожі рецепти