Булочки зі згущеним молоком («Sinabon» по нашому)
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати смачні домашні булочки дуже просто (навіть простіше, ніж здається). Не варто обмежувати себе одним рецептом. Розповім, як приготувати булочки зі згущеним молоком ( "синабон" по нашому).
Випічку готую на основі дріжджового тіста, а заливаю кремом зі згущеного молока. Така випічка дуже сподобається маленьким ласунам (хоча з досвіду скажу: не тільки їм). Зробити булочки дуже просто, вони виходять пишними і красивими.
- Кисле молоко - 300 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Сіль - 2-3 чайних ложок
- Цукровий пісок - 5 Ст. Ложок(2 столові ложки для тесту, 2-3 для прошарку)
- Ваніль - За смаком
- Яйця - 3 штуки(1 штука для тесту, 2 для крему)
- Борошно - 600 грам
- Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 140 грам(50 грам для тіста, 20 грам для форми, 70 для прошарку)
- Згущене молоко - 250 грам
1. Кисле молоко підігріваєте до кімнатної температури, після цього виливаєте його в миску, додаєте дріжджі, сіль, цукор, ваніль, 1 куряче яйце і 1 ложку рослинної олії, гарненько перемішайте.
2. Додаєте заздалегідь просіяне борошно (залишаєте 50-100 грам). Замішуєте тісто руками.
3. Вершкове масло трохи розтоплює, щоб залишалися шматочки, втручатися його в тісто.
4. Тісто виходить трохи липким, тому додаєте борошно, що залишилося і вимішуєте тісто. Перекладаєте його в миску і накриваєте плівкою, залишаєте в теплі на 40-60 хвилин.
5. Через необхідний час обминати тісто і руками розкочуєте його в пласт, формуєте конверт.
6. Перекладаєте тісто в миску, залишаєте на 20 хвилин, воно добре піднімається і виходить пишним.
7. Тісто викладаєте на стіл і розкочуєте в пласт товщиною близько 1 см. Розм'якшеним вершковим маслом змащуєте пласт тесту, посипаєте цукром, змішаним з ваніллю.
8. Пласт скручуєте в рулет і розрізаєте на 12 рівних частин.
9. Форму для випічки змащуєте вершковим маслом. Викладаєте булочки, накриваєте плівкою або рушником і залишаєте на 20-30 хвилин.
10. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин.
11. Для крему: в сотейник виливаєте згущене молоко, вбиваєте курячі яйця і перемішують, відправляєте на вогонь і гарненько прогріваєте до густої маси (немає аргументів зі зворотним холодильником), потім остуджують.
12. Ледве теплі булочки змащуєте тонким шаром крему і залишаєте, щоб крем добре просяк випічку. Смачного!