Булочки зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт булочок зі згущеним молоком дуже простий. Згущене молоко можна купити варену, а можна зварити її в домашніх умовах. Булочки будуть дуже хорошим доповненням до домашнього чаювання або до святкового столу.
Наші булочки готові. Начинку можна використовувати будь-яку: наприклад, варення або джем. Експериментуйте і насолоджуйтеся приємним смаком домашніх булочок!
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 23 склянок
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 5 склянок
- Дріжджі - 20 грам
- Яйце - 1 штука
- Варене згущене молоко - 1 штука (банку)
У глибокій тарілці або мисочці змішайте молоко і дріжджі.
В іншій мисочці змішайте попередньо розтоплене вершкове масло, цукор і яйця. Все добре перемішайте.
До дріжджів акуратно і потроху вливайте масу з масла, яєць і цукру, не забуваючи ретельно помішувати. Все добре збийте до однорідності (відмінно для цього використовувати міксер).
Просійте борошно: для цього засипте борошно в сито. Сито потрібно поставити на глибоку тарілку. Водите виделкою або вінчиком по борошну, поки просіяне борошно не впаде в тарілку знизу. Сито з залишками борошна викиньте або використовуйте іншим разом.
Додайте до нашої масі з дріжджами і яйцями борошно. Перемішайте ще раз. Важливо стежити, щоб в тесті не утворювалися грудочки. Тісто по консистенції має нагадувати пластилін. Залиште його "відпочити" в тепле місце на 20-30 хвилин. Накрийте тарілку з тістом рушником або кришкою.
Після того, як тісто піднялося, перемішайте його. Це потрібно для того, щоб прибрати повітря, який утворюється там через дріжджів.
Після того, як тісто піднялося, перемішайте його. Це потрібно для того, щоб прибрати повітря, який утворюється там через дріжджів.
Розкачайте тісто за допомогою качалки: тільки не перестарайтеся, воно не повинно бути занадто тонким.
При допомогою формочки або склянки виріжте з тіста кружечки.
Викладіть в центр кожного чайну ложку згущеного молока.
Зліпити з тіста з начинкою овали, злегка пріплюснув з боків.
Викладіть в центр кожного чайну ложку згущеного молока.
Зліпити з тіста з начинкою овали, злегка пріплюснув з боків.
Викладіть булочки на деко, попередньо змащений олією.
Розігрійте духовку до 200-210 градусів. Випікайте булочки приблизно 25-30 хвилин.
Готові гарячі булочки зі згущеним молоком можна подати до чаю. Смачного!
Розігрійте духовку до 200-210 градусів. Випікайте булочки приблизно 25-30 хвилин.
Готові гарячі булочки зі згущеним молоком можна подати до чаю. Смачного!