«оселедець» з щуки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.
Дуже важко здогадатися, що це щука, а не оселедець, пробуючи таку ароматну і соковиту закуску. Беріть на замітку рецепт!
Опис приготування:
Рибна закуска настільки вам сподобається, що ви запишете її рецепт в свій кулінарний блокнот і завжди будете готувати на свята, дивуючи своїх рідних і друзів. Головне - здобувати великих щук, в яких менше кісток і більше м'якоті.
- Щука - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Цукор - 0, 25 чайних ложки
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
- Перець чорний мелений - 0, 25 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти. Щуку заздалегідь очистіть від луски, помістивши в воду, щоб луска чи розпилювати навколо. Розпоровши черево і видаліть нутрощі. Молочко або ікру, якщо вони є в наявності, промийте і залиште. Промийте тушку риби всередині і зовні.
Промиту тушку щуки отфілетіруйте - зніміть м'якоть з хребта по обидва боки, розрізаючи рибу по спині. Хребет видаліть.
Очистіть ріпчасту цибулю від шкірки, промийте у воді. Два філе щуки наріжте порційними шматочками і викладіть в глибоку ємність. Лук розріжте навпіл і наріжте півкільцями. Приправити сіллю і poperčite, всипте цукор. За бажанням можете обійтися і без останнього інгредієнта.
Влийте оцет і рослинне масло. Акуратно все перемішайте.
Викладіть вміст ємності в банку, щільно утрамбовуючи, щоб всі шматочки щуки виявилися в маринаді. Закрутіть банку кришкою і помістіть в холодильник на 2 діб. Вранці і ввечері струшуйте вміст ємності для рівномірного маринування.
Через зазначений час викладіть мариновану щуку як"оселедець" на блюдо або в піали разом з цибулею, але без маринаду. Подайте до столу охолодженою з будь-яким гарніром.