Відварна телятина
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили сісти на дієту або просто стежте за своїм здоров'ям, таке мяско для вас незамінне, його можна їсти зі свіжими овочами або подати з соусом, вийде не тільки корисно, але і смачно.
Я думаю, всі ви чули про те, Варити м'ясо набагато корисніше, ніж смажити або запікати, але ось смак такого блюда, на думку багатьох, виходить тьмяні і пріснувато. Що ж, я можу поділитися з вами секретом, як зробити відварну телятину смачно, нам для цього просто потрібно додати до неї при варінні трохи овочів. Так смак у м'яса стане набагато яскравіше і більш насиченою, а аромат буде такий чудовий, що всі домашні на нього збіжаться. Так що з цим простим рецептом відвареної телятини ви не лише збережете свою фігуру і поліпшите здоров'я, але і смачно поїсте.
1) Для початку нам необхідно ретельно промити телятину під проточною водою.
2) Викладаємо м'ясо в каструлю і заливаємо тільки закипілої водою так, щоб рідина накривала м'ясо, але не піднімалася над ним більш ніж на 1 см.
3) Чистимо овочі і промиваємо їх, цибулину кидаємо в воду цілком, а моркву і корінь петрушки ріжемо навпіл.
4) Коли вода закипить нам потрібно зняти утворилася на її поверхні піну і зменшити вогонь до мінімуму. Варимо телятину протягом 1-1, 5 годин (в залежності від розміру шматка).
5) Солити м'ясо краще в самому кінці, особисто я посипаю телятину сіллю, вже коли вона лежить нарізана у мене в тарілці.
Наше м'ясо готове, і подавати його краще з білим соусом або зі свіжими овочами. Приємного всім апетиту!
- Телятина - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Корінь петрушки - 1 штука
- Сіль - За смаком
1) Для початку нам необхідно ретельно промити телятину під проточною водою.
2) Викладаємо м'ясо в каструлю і заливаємо тільки закипілої водою так, щоб рідина накривала м'ясо, але не піднімалася над ним більш ніж на 1 см.
3) Чистимо овочі і промиваємо їх, цибулину кидаємо в воду цілком, а моркву і корінь петрушки ріжемо навпіл.
4) Коли вода закипить нам потрібно зняти утворилася на її поверхні піну і зменшити вогонь до мінімуму. Варимо телятину протягом 1-1, 5 годин (в залежності від розміру шматка).
5) Солити м'ясо краще в самому кінці, особисто я посипаю телятину сіллю, вже коли вона лежить нарізана у мене в тарілці.
Наше м'ясо готове, і подавати його краще з білим соусом або зі свіжими овочами. Приємного всім апетиту!