Телятина відварна
(покроковий рецепт з фото)
Корисне, соковите, ароматне і дуже смачне м'ясо. Ідеально для тих, хто дотримується дієти, або дітям замість магазинної ковбаси. Готувати відварну телятину дуже просто, а виходить вона шалено смачною.
Якщо ви прихильник здорового і правильного харчування, або сидите на дієті, то варене м'ясо ідеально для вас підходить. Але щоб м'ясо вийшло не прісним, а дуже смачним і ароматним, пропоную вам простий рецепт телятини відвареної. Готувати її зовсім не складно, а м'ясо виходить соковитим, смачним і дуже ароматним. Таку телятину можна подавати як холодну закуску або додавати в м'ясні салати. А ще це чудова заміна магазинної ковбаси.
- Телятина - 1 кілограм
- Морква - 2 штуки
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Корінь петрушки - 1 штука
- Перець духмяний - 3 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Пастернак - 1 штука
- Стебла селери - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 3 штуки
- Вода - 3 L (окріп)
- Сіль - 1 Ст. Ложка
Морква і все коріння чистимо, миємо й нарізаємо невеликими шайбами. Лук необхідно просто добре помити і залишити в лушпинні. А селера промиваємо водою і нарізаємо великими шматками.
Телятину добре моєму під проточною водою і відправляємо в каструлю. Перекладаємо все овочі на м'ясо і заливаємо окропом.
Ставимо каструлю на середній вогонь і при варінні обов'язково знімаємо білу піну. Доводимо до легкого кипіння бульйон в каструлі і робимо дуже маленький вогонь.
На такому вогні варимо м'ясо близько години. Потім додаємо лавровий лист, чорний і запашний перець і залишаємо варитися ще на 30 хвилин.
Готове м'ясо відразу не виймайте, нехай трохи охолоне бульйон.
Потім перекладіть телятину на блюдо і нарізуйте тонкими скибочками. Подавайте з гірчицею, хроном або з овочами, а можна і до будь-якого гарніру.