Варення з дині з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Варення з дині з лимоном виходить ніжне, ароматне. Якщо диня дуже стигла, то у вас вийде чудовий джем. Варення потрібно варити п'ятихвилинками, щоб зберегти ніжність і смак дині. Успіхів!
Варення з дині з лимоном можна варити, додаючи не тільки сік лимона, але і цедру. Тоді порізаний лимон разом з цедрою, без кісточок порізати дрібно і відразу додати до дині. Я більше люблю додавати сік, так варення з дині з лимоном виходить ніжнішим. Чим довше настоюється варення, тим густіше воно виходить. Процес як правило займає два дні. Варення з дині з лимоном я часто заходить вже остившем, тільки добре прогріваю кришки, щоб герметичнее закривали банки. Смачного!
- Диня - 1 кілограм
- Цукор - 600 грам
- Лимон - 1 штука
Диню почистити і порізати кубиками.
Засипати цукром і залишити на годину настоюватися.
На невеликому вогні доводимо до кипіння. Остудити. Знову довести до кипіння, додати сік лимона. Поварити ще 5 хвилин.
Варення розкласти по банках і закатати.