Варення з дині на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Почався сезон заготівель? Візьміть на озброєння дуже цікавий і простий рецепт варення з дині на швидку руку. Ароматне, солодке і дуже апетитне.
Це дуже простий варіант, як зробити варення з дині на швидку руку. Якщо ви ще не пробували приготувати його будинку, то саме час відтворити цей рецепт на своїй кухні. Варення тане в роті і прекрасно підійде як для сніданку, так і для використання в випічки.
- Диня - 2 кілограма
- Цукор - 1.5-2 кілограма
- Лимон - 3 штуки
- Пектин - 1 штука (упаковка на 2 кілограма фруктів)
- Ванільний екстракт - За смаком (при бажанні)
1. Хорошу, стиглу диню вимити, обсушити трохи і очистити від шкірки. Видалити насіння і нарізати м'якоть на невеликі шматочки. Надіслати в чашу блендера і подрібнити.
2. Вимити лимони і вичавити сік. Кількість залежить від ваших смакових уподобань. В рецепт приготування варення з дині на швидку руку можна використовувати від 1 до 3-4 лимонів.
3. Викласти в каструлю м'якоть дині, додати цукор і сік лимона. Надіслати на вогонь і довести до кипіння. Зняти з вогню і залишити хвилин на 30, періодично помішуючи.
4. За цей час можна якраз простерилізувати банки і кришки, якщо варення з дині на швидку руку в домашніх умовах буде заготовляти на зиму.
5. Знову поставити варення на вогонь, довести до кипіння і можна розливати по банках, закочуючи. Залишити варення остигати дном вгору, а після прибрати в темне прохолодне місце.