Рецепт Варення з дині фото

Варення з дині
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Диня
Вагітним і годуючим
Літні
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 8
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Варення з дині відноситься до кулінарних редкостям, напевно тому, що стигла диня в свіжому вигляді так смачна, що на варення її просто не залишається. Рекомендую вам зробити хоча б разок ці ласощі.


Опис приготування:

Перш ніж розповісти, як приготувати варення з дині, відразу поділюся деякими важливими порадами. Варення з дині може вийде рідким, якщо диня дуже соковита. Тоді потрібно додати цукор і ще уварювали варення. Щоб не було таких проблем, беріть диню стиглу, но крепенькую. Однак якщо візьмете більш ситну диню, консистенція може вийти трохи інший. Так, що кожен раз у вас може вийти трохи інше варення з дині в залежності від того, яку диню використовуйте. Втім, в будь-якому випадку буде смачно

Пробуйте, успіхів!

  • Диня - 2 кілограма
  • Цукор - 1, 4 кілограма
  • Лимонна кислота - 30 грам (можна сік лимона)
варення з дині - фото крок 1
Заготовити цукор, диню, лимонну кислоту.
варення з дині - фото крок 2
Диню порізати шматочками.
варення з дині - фото крок 3
Засипати цукром, дати постояти півгодини, диня дасть сік.
варення з дині - фото крок 4
Довести до кипіння і поварити на слабкому вогні 5-10 хвилин. Дати постояти години 4.
варення з дині - фото крок 5
Проварити варення ще 5-10 хвилин.
варення з дині - фото крок 6
Готове гаряче варення розкласти по банках і закатати!

Схожі рецепти