Варення з дині
(покроковий рецепт з фото)
Варення з дині відноситься до кулінарних редкостям, напевно тому, що стигла диня в свіжому вигляді так смачна, що на варення її просто не залишається. Рекомендую вам зробити хоча б разок ці ласощі.
Перш ніж розповісти, як приготувати варення з дині, відразу поділюся деякими важливими порадами. Варення з дині може вийде рідким, якщо диня дуже соковита. Тоді потрібно додати цукор і ще уварювали варення. Щоб не було таких проблем, беріть диню стиглу, но крепенькую. Однак якщо візьмете більш ситну диню, консистенція може вийти трохи інший. Так, що кожен раз у вас може вийти трохи інше варення з дині в залежності від того, яку диню використовуйте. Втім, в будь-якому випадку буде смачно
Пробуйте, успіхів!
- Диня - 2 кілограма
- Цукор - 1, 4 кілограма
- Лимонна кислота - 30 грам (можна сік лимона)
Заготовити цукор, диню, лимонну кислоту.
Диню порізати шматочками.
Засипати цукром, дати постояти півгодини, диня дасть сік.
Довести до кипіння і поварити на слабкому вогні 5-10 хвилин. Дати постояти години 4.
Проварити варення ще 5-10 хвилин.
Готове гаряче варення розкласти по банках і закатати!