Рецепт Чіабатта з сиром фото

Чіабатта з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 2
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Італійська випічка одна з найсмачніших і ароматних, і Чіабата кращий тому доказ, ну а якщо приготувати цей чудовий хліб з сиром, то отримати взагалі шикарно.

Опис приготування:

Як і багато італійські страви, чіабатта володіє унікальним, ні з чим не порівнянним смаком, а готується при цьому досить просто. Традиційно цей хліб роблять без будь-яких наповнювачів, але так як я дуже сильно люблю сир, то вирішила додати його і в цю чудову випічку, і зараз я поділюся з вами рецептом приготування чіабатти з сиром. Повірте, моє невелике нововведення анітрохи не зіпсувало смак італійського блюда, на мій погляд, навіть навпаки поліпшило його. І якщо ви не полінуйтеся витратити пару годинок на приготування цього приголомшливого хліба, то в результаті будете винагороджені, бо таку випічку ви не купите в магазині. А раз все потрібні інгредієнти у нас під рукою, і тепер ви знаєте, як зробити чіабатту з сиром в домашніх умовах, тоді давайте приступимо до справи.

  • Борошно пшеничне - 400-450 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 11 грам
  • Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сир твердий - 70 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Зелень сушена - 1-2 чайних ложок
чіабатта з сиром - фото крок 1
Просіваємо борошно в глибоку миску, змішуємо її з дріжджами і сіллю, додаємо воду і оливкове масло. З цих інгредієнтів замішуємо тісто, воно вийде досить липке і не дуже густе, нам головне надати йому однорідну консистенцію. Накриваємо миску з тістом рушником і ставимо в тепло на 1, 5-2 годину.
чіабатта з сиром - фото крок 2
Посипаємо робочу поверхню борошном і викладаємо на неї тісто, поділяємо його на 2 частини. Кожну частину ми розминаємо руками в прямокутник, потім складаємо його краї один на одного, знову розминаємо і складаємо краю. Тепер акуратно формуємо з тіста 2 буханки і викладаємо їх на деко, залишаємо на пів годинки расстаіваться.
чіабатта з сиром - фото крок 3
І готуємо тим часом посипання. Трьом сир на дрібній тертці, змішуємо його з подрібненим часником і зеленню.
чіабатта з сиром - фото крок 4
Рясно посипаємо цією сумішшю поверхню чіабатта.
чіабатта з сиром - фото крок 5
Тепер відправляємо їх в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо 25-35 хвилин, в залежності від потужності вашої плити.
чіабатта з сиром - фото крок 6
Готові чіабатти витягаємо з плити і викладаємо на решітку остигати, потім нарізаємо на скибочки. Смачного!

Схожі рецепти