Рецепт Чіабатта без дріжджів фото

Чіабатта без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

Чіабатта - це італійський білий хліб, виготовлений з пшеничного борошна і дріжджів або на пшеничного заквасці, зазвичай з додаванням оливкової олії. Особливість цього хліба - хрустка скоринка.

Хочете приготувати справжній італійський хліб? Тоді приготуйте чіабатту. Це дуже смачна випічка з хрусткою скоринкою зверху і пористим м'якушем всередині. Правда, доведеться повозитися, але результат того вартий. Детальна покрокова інструкція допоможе впоратися з цим завданням.

  • Пшенична стартер - 70 грам (у мене "левіт Мадре", 50% вологості)
  • Борошно - 300 грам (вищий сорт)
  • Вода - 260 грам(215 грам - в тісто, 45 грам 3 рази по 15 грам - в процесі вистоювання тіста)
  • Сіль - 6 грам
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
чіабатта без дріжджів - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
чіабатта без дріжджів - фото крок 2
У миску для замішування тіста влийте 215 мілілітрів води, покладіть закваску.
чіабатта без дріжджів - фото крок 3
Щоб закваска добре "розійшлася", розітріть її руками.
чіабатта без дріжджів - фото крок 4
Всипте просіяне борошно, замісіть тісто.
чіабатта без дріжджів - фото крок 5
Дайте тесту постояти 30 хвилин, потім тричі через 20 хвилин, додайте по 15 мілілітрів води. При цьому робіть складання тесту, не старий його занадто сильно розтягнути, а просто потягуйте в сторону і складайте. Всього треба зробити приблизно 9 складань через 20 хвилин.
чіабатта без дріжджів - фото крок 6
Після того, як ви тричі додали воду по 15 мілілітрів, додайте сіль, акуратно інтегруючи її в тісто.
чіабатта без дріжджів - фото крок 7
При наступному складанні додайте оливкову олію.
чіабатта без дріжджів - фото крок 8
Після останнього (дев'ятого складання) структура тесту вже досить розвинена, тісто стало пишним, з'явилися пухирці, які намагайтеся зберегти, працюйте з тестом дуже акуратно. Ми залишаємо тісто накривши плівкою, в теплому місці ще на 2 годину.
чіабатта без дріжджів - фото крок 9
Тісто через 2 годину.
чіабатта без дріжджів - фото крок 10
Присипте робочу поверхню столу борошном, можна додати трохи висівок, викладіть тісто і акуратно розділіть його на 2 частини.
чіабатта без дріжджів - фото крок 11
Перекладіть заготовки на лист для випічки, розігрійте духовку до максимальної температури 240-270 градусів. Випікайте з парою приблизно 20 хвилин. Для отримання пара можна поставити вниз сковороду і кинути в неї 5-6 кубиків льоду.
чіабатта без дріжджів - фото крок 12
Готову чіабатту охолодіть на решітці.
чіабатта без дріжджів - фото крок 13
Чіабатта вийшла з хрусткою скоринкою зовні і з пористим м'якушем всередині, дуже смачна. Неможливо втриматися, щоб не відламати шматочок.

Схожі рецепти