Чіабатта (італійський хліб)
(покроковий рецепт з фото)
Чіабатта - це окрема історія в випічці. Ніжна і повітряна м'якоть в поєднанні з хрусткою золотистою скоринкою… Поділюся класичним рецептом, приготування цього італійського хліба.
Чіабатта зроблена правильно, якщо всередині ви бачите великі діри, як в хорошому швейцарському сирі. Частенько продають чіабатту в булочних і їдять її прямо на ходу. Цей хліб можна приготувати з додаванням оливок, зелений (свіжої або сушених трав) і в'ялених помідорів.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Сухі дріжджі - 1/8 чайних ложки(1 маленька щіпка)
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка
- Оливкова олія - 0, 5 Ст. Ложки
- Заголовок для палітурки - 2 Ст. Ложки
1. У миску просійте пшеничну муку, додайте до неї сіль і дріжджі. Влийте склянку теплої води.
2. Перемішайте тісто, щоб не залишилося сухих інгредієнтів. Накрийте тісто плівкою і залиште на 14-16 годин.
3. Через необхідний час зніміть плівку, тісто виглядає пухким, пухнастим.
4. Посипте руки борошном і дістаньте тісто з миски, сформуйте з нього батон і викладіть на пергамент, попередньо посипавши кукурудзяним борошном.
5. Змастіть тісто оливковою олією і залиште його на 2 годину.
6. Надішліть випічку в духовку і готуйте при 210 градусах близько 25 хвилин, щоб з'явилася гарна скоринка.
7. Остудіть хліб і наріжте його шматочками. Смачного!