Рецепт Чіабатта (італійський хліб) фото

Чіабатта (італійський хліб)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На сніданок
Випічка, Хліб

Чіабатта - це окрема історія в випічці. Ніжна і повітряна м'якоть в поєднанні з хрусткою золотистою скоринкою… Поділюся класичним рецептом, приготування цього італійського хліба.

Чіабатта зроблена правильно, якщо всередині ви бачите великі діри, як в хорошому швейцарському сирі. Частенько продають чіабатту в булочних і їдять її прямо на ходу. Цей хліб можна приготувати з додаванням оливок, зелений (свіжої або сушених трав) і в'ялених помідорів.

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Сухі дріжджі - 1/8 чайних ложки(1 маленька щіпка)
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Вода - 1 Склянка
  • Оливкова олія - 0, 5 Ст. Ложки
  • Заголовок для палітурки - 2 Ст. Ложки
чіабатта (італійський хліб) - фото крок 1
1. У миску просійте пшеничну муку, додайте до неї сіль і дріжджі. Влийте склянку теплої води.
чіабатта (італійський хліб) - фото крок 2
2. Перемішайте тісто, щоб не залишилося сухих інгредієнтів. Накрийте тісто плівкою і залиште на 14-16 годин.
чіабатта (італійський хліб) - фото крок 3
3. Через необхідний час зніміть плівку, тісто виглядає пухким, пухнастим.
чіабатта (італійський хліб) - фото крок 4
4. Посипте руки борошном і дістаньте тісто з миски, сформуйте з нього батон і викладіть на пергамент, попередньо посипавши кукурудзяним борошном.
чіабатта (італійський хліб) - фото крок 5
5. Змастіть тісто оливковою олією і залиште його на 2 годину.
чіабатта (італійський хліб) - фото крок 6
6. Надішліть випічку в духовку і готуйте при 210 градусах близько 25 хвилин, щоб з'явилася гарна скоринка.
чіабатта (італійський хліб) - фото крок 7
7. Остудіть хліб і наріжте його шматочками. Смачного!

Схожі рецепти