Гречаний хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Не варто багато говорити про корисні властивості гречки. Кожна господиня знає, що житній і гречаних хліб набагато корисніше, ніж пшеничний. Розповімо рецепт, як приготувати гречаний хліб в хлібопічці.
Якщо хочете поласувати свіжим і ароматним хлібом, то не потрібно бігти в магазин, або цілий день морочитися на кухні з замісом і випічкою. Хлебопечка все зробить сама, потрібно тільки засипати всі інгредієнти і виставити потрібний режим. Гречаний хліб володіє кислуватим смаком, він відмінно підійде для приготування бутербродів і тостів. Такий хліб стане чудовою альтернативою пшеничному.
- Вода - 400 мілілітрів
- Пшеничне борошно - 400 грам
- Житнє борошно - 200 грам
- Гречана мука - 65 грам
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Ізюм - За смаком
1. У чашу для хлібопічки засипаємо наступні інгредієнти: вода, сіль, дріжджі, цукор, всі види борошна і заздалегідь замочений ізюм.
2. Включаємо функцію замішування. Відкриваємо машину і перевіряємо. Тісто може зміститися в одну сторону, тому перевіряємо, а якщо потрібно, то разравниваем рівномірно по всій формі.
3. Виставляємо режим «Випічка житнього хліба» і випікаємо до звукового сигналу. Готовий хліб виймаємо з форми і викладаємо на дошку. Відразу не розрізаємо хліб, залишаємо трохи остигати, після чого насолоджуємося смачним і ароматним хлібом.