Гречаний дієтичний суп
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 30 хв.
Такий суп можна запропонувати малюкам в якості прикорму або людям, на дієті або пост. Підходить для дієтичного столу №5 при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
Опис приготування:
У гречаному дієтичному супі не використовується жир або масло, тільки крупа і овочі.
1. Приготуємо продукти для супу. Гречку візьміть світлого обжарювання. Овочі вимийте і очистіть.
2. Гречку переберіть від сміття. Замочіть її в теплій воді. Потім промийте під проточною водою.
3. Моркву наріжте кубиками.
4. Лук поріжте кубиками.
5. Картопля поріжте кубиками або шматочками.
6. Всі овочі і крупу гречану кладемо в киплячу солону воду і варимо 30 хвилин з моменту закипання на повільному вогні.
7. Додаємо зелень рубану, проварюємо ще 1 хвилину. Суп гречаний готовий. Можна додати при подачі шматочок відвареного нежирного м'яса. Приємного!