Гречаний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати Вам смачний хлібець з гречаною крупою. Готувати його будемо в духовці!
Процес приготування даного хліба не складний. А сам хлібець виходить дуже смачним і корисним. З товстої хрусткою скоринкою і пористим, tjagucim mjakişem. Приступимо!
- Пакетик гречаного борошна - 1 штука (у мене Містраль)
- Пшеничне борошно - 2 склянки (у мене стакан 200 мілілітрів)
- Рисове борошно - 1 Склянка
- Тепла вода - 1 Склянка
- Дріжджі - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Сіль - 2 щіпки(1 щіпка в тісто, 1 щіпка в гречку)
- Цукор - 1 Чайна ложка(+щіпка в гречку)
- Рослинна олія - 2 чайних ложки(+для обмазування тесту)
1. Для початку відварюємо пакетик гречки з додаванням солі і цукру.
2. Поки крупа вариться приготуємо опару. У миску всипаємо 2 склянки пшеничного борошна, сіль, цукор, рослинна олія, дріжджі, вливаємо воду.
3. Добре перемішуємо і даємо підійти.
4. Готової гречці даємо трохи охолонути, нехай буде не гарячою, але добре теплою і додаємо її в опару.
5. Перемішуємо.
6. Поступово підсипаючи рисове борошно, замішуємо тісто. Воно буде липнути до рук. Тому обмащуємо руки рослинним маслом і формуємо кулю з тіста і залишаємо його підходити.
7. Тісто, що підійшло викладаємо на стіл, присипаний рисовим борошном і надаємо форму хліба, яка Вам до душі.
8. Я зробила ножем по поверхні тесту сіточку.
9. Перекладаємо майбутній хліб на деко, посипаємо залишками рисової муки поверхню хліба. Ставимо на расстойку (у мене при 50 градусах в духовці, протягом 30 хвилин).
10. Випікаємо хліб в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
11. Хлібець готовий! Смачного!