Рецепт Гречаний хліб без дріжджів фото

Гречаний хліб без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Гречана мука
На обід
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 1
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Що може бути смачніше запаху домашнього хліба? Якщо ви любите піч, тоді для різноманітності візьміть на замітку цей простий рецепт гречаного хліба без дріжджів.

Опис приготування:

Є кілька варіантів, як приготувати гречаний хліб без дріжджів: з опарою і без. В даному випадку буде опарний.

1. Отже, необхідно зробити тісто по консистенції, як сметана. Для цього з'єднаєте цукор, сіль, закваску і воду. Всипте просіяне борошно (але не всю) і замісіть тісто. Можна також використовувати різні добавки: класти їх безпосередньо в тісто або просто посипати зверху (це можуть бути найрізноманітніші насіння, кунжут або горішки, наприклад).

2. Викладіть в глибоку миску опару, накрийте рушником і залиште в теплому місці. Вона повинна стояти від 2 до 12 годин.

3. Потім можна додати решту борошна і замісити тісто. Рослинним маслом змастіть дно і бортики форми для запікання. Викладіть туди тісто. Трохи змастіть маслом верх.

4. Накрийте і приберіть в тепле місце.

5. Наш хліб повинен збільшитися приблизно в два рази.

6. Коли тісто добре підійшло (в середньому на це йде близько 2 годин), його можна відправляти в духовку і випікати.

7. Духовка повинна бути розігріта. На середньому вогні потримайте хліб близько 10 хвилин, потім зменшіть до мінімуму вогонь і потримайте ще хвилин на 30. Після духовку потрібно вимкнути і дати постояти хліба ще трохи.

8. Після випікання хліб потрібно вкрити чистим рушником і дати йому повністю охолонути.

Ось і весь рецепт, як зробити гречаний хліб без дріжджів.

  • Вода - 1 Склянка
  • Дріжджі - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 2-3 склянок(50% пшеничного, 30% житній, 20% гречана )
  • Спеції - За смаком (насіння, кунжут, солод і т.Д.)
Є кілька варіантів, як приготувати гречаний хліб без дріжджів: з опарою і без. В даному випадку буде опарний.

1. Отже, необхідно зробити тісто по консистенції, як сметана. Для цього з'єднаєте цукор, сіль, закваску і воду. Всипте просіяне борошно (але не всю) і замісіть тісто. Можна також використовувати різні добавки: класти їх безпосередньо в тісто або просто посипати зверху (це можуть бути найрізноманітніші насіння, кунжут або горішки, наприклад).

2. Викладіть в глибоку миску опару, накрийте рушником і залиште в теплому місці. Вона повинна стояти від 2 до 12 годин.

3. Потім можна додати решту борошна і замісити тісто. Рослинним маслом змастіть дно і бортики форми для запікання. Викладіть туди тісто. Трохи змастіть маслом верх.

4. Накрийте і приберіть в тепле місце.

5. Наш хліб повинен збільшитися приблизно в два рази.

6. Коли тісто добре підійшло (в середньому на це йде близько 2 годин), його можна відправляти в духовку і випікати.

7. Духовка повинна бути розігріта. На середньому вогні потримайте хліб близько 10 хвилин, потім зменшіть до мінімуму вогонь і потримайте ще хвилин на 30. Після духовку потрібно вимкнути і дати постояти хліба ще трохи.

8. Після випікання хліб потрібно вкрити чистим рушником і дати йому повністю охолонути.

Ось і весь рецепт, як зробити гречаний хліб без дріжджів.

Схожі рецепти