Рецепт Гречаний хліб без дріжджів фото

Гречаний хліб без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Гречана мука
На обід
Випічка, Хліб

Що може бути смачніше запаху домашнього хліба? Якщо ви любите піч, тоді для різноманітності візьміть на замітку цей простий рецепт гречаного хліба без дріжджів.

Є кілька варіантів, як приготувати гречаний хліб без дріжджів: з опарою і без. В даному випадку буде опарний.

1. Отже, необхідно зробити тісто по консистенції, як сметана. Для цього з'єднаєте цукор, сіль, закваску і воду. Всипте просіяне борошно (але не всю) і замісіть тісто. Можна також використовувати різні добавки: класти їх безпосередньо в тісто або просто посипати зверху (це можуть бути найрізноманітніші насіння, кунжут або горішки, наприклад).

2. Викладіть в глибоку миску опару, накрийте рушником і залиште в теплому місці. Вона повинна стояти від 2 до 12 годин.

3. Потім можна додати решту борошна і замісити тісто. Рослинним маслом змастіть дно і бортики форми для запікання. Викладіть туди тісто. Трохи змастіть маслом верх.

4. Накрийте і приберіть в тепле місце.

5. Наш хліб повинен збільшитися приблизно в два рази.

6. Коли тісто добре підійшло (в середньому на це йде близько 2 годин), його можна відправляти в духовку і випікати.

7. Духовка повинна бути розігріта. На середньому вогні потримайте хліб близько 10 хвилин, потім зменшіть до мінімуму вогонь і потримайте ще хвилин на 30. Після духовку потрібно вимкнути і дати постояти хліба ще трохи.

8. Після випікання хліб потрібно вкрити чистим рушником і дати йому повністю охолонути.

Ось і весь рецепт, як зробити гречаний хліб без дріжджів.

  • Вода - 1 Склянка
  • Дріжджі - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 2-3 склянок(50% пшеничного, 30% житній, 20% гречана )
  • Спеції - За смаком (насіння, кунжут, солод і т.Д.)
Є кілька варіантів, як приготувати гречаний хліб без дріжджів: з опарою і без. В даному випадку буде опарний.

1. Отже, необхідно зробити тісто по консистенції, як сметана. Для цього з'єднаєте цукор, сіль, закваску і воду. Всипте просіяне борошно (але не всю) і замісіть тісто. Можна також використовувати різні добавки: класти їх безпосередньо в тісто або просто посипати зверху (це можуть бути найрізноманітніші насіння, кунжут або горішки, наприклад).

2. Викладіть в глибоку миску опару, накрийте рушником і залиште в теплому місці. Вона повинна стояти від 2 до 12 годин.

3. Потім можна додати решту борошна і замісити тісто. Рослинним маслом змастіть дно і бортики форми для запікання. Викладіть туди тісто. Трохи змастіть маслом верх.

4. Накрийте і приберіть в тепле місце.

5. Наш хліб повинен збільшитися приблизно в два рази.

6. Коли тісто добре підійшло (в середньому на це йде близько 2 годин), його можна відправляти в духовку і випікати.

7. Духовка повинна бути розігріта. На середньому вогні потримайте хліб близько 10 хвилин, потім зменшіть до мінімуму вогонь і потримайте ще хвилин на 30. Після духовку потрібно вимкнути і дати постояти хліба ще трохи.

8. Після випікання хліб потрібно вкрити чистим рушником і дати йому повністю охолонути.

Ось і весь рецепт, як зробити гречаний хліб без дріжджів.

Схожі рецепти