Гречаний хліб без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше запаху домашнього хліба? Якщо ви любите піч, тоді для різноманітності візьміть на замітку цей простий рецепт гречаного хліба без дріжджів.
Є кілька варіантів, як приготувати гречаний хліб без дріжджів: з опарою і без. В даному випадку буде опарний.
1. Отже, необхідно зробити тісто по консистенції, як сметана. Для цього з'єднаєте цукор, сіль, закваску і воду. Всипте просіяне борошно (але не всю) і замісіть тісто. Можна також використовувати різні добавки: класти їх безпосередньо в тісто або просто посипати зверху (це можуть бути найрізноманітніші насіння, кунжут або горішки, наприклад).
2. Викладіть в глибоку миску опару, накрийте рушником і залиште в теплому місці. Вона повинна стояти від 2 до 12 годин.
3. Потім можна додати решту борошна і замісити тісто. Рослинним маслом змастіть дно і бортики форми для запікання. Викладіть туди тісто. Трохи змастіть маслом верх.
4. Накрийте і приберіть в тепле місце.
5. Наш хліб повинен збільшитися приблизно в два рази.
6. Коли тісто добре підійшло (в середньому на це йде близько 2 годин), його можна відправляти в духовку і випікати.
7. Духовка повинна бути розігріта. На середньому вогні потримайте хліб близько 10 хвилин, потім зменшіть до мінімуму вогонь і потримайте ще хвилин на 30. Після духовку потрібно вимкнути і дати постояти хліба ще трохи.
8. Після випікання хліб потрібно вкрити чистим рушником і дати йому повністю охолонути.
Ось і весь рецепт, як зробити гречаний хліб без дріжджів.
- Вода - 1 Склянка
- Дріжджі - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 2-3 склянок(50% пшеничного, 30% житній, 20% гречана )
- Спеції - За смаком (насіння, кунжут, солод і т.Д.)
1. Отже, необхідно зробити тісто по консистенції, як сметана. Для цього з'єднаєте цукор, сіль, закваску і воду. Всипте просіяне борошно (але не всю) і замісіть тісто. Можна також використовувати різні добавки: класти їх безпосередньо в тісто або просто посипати зверху (це можуть бути найрізноманітніші насіння, кунжут або горішки, наприклад).
2. Викладіть в глибоку миску опару, накрийте рушником і залиште в теплому місці. Вона повинна стояти від 2 до 12 годин.
3. Потім можна додати решту борошна і замісити тісто. Рослинним маслом змастіть дно і бортики форми для запікання. Викладіть туди тісто. Трохи змастіть маслом верх.
4. Накрийте і приберіть в тепле місце.
5. Наш хліб повинен збільшитися приблизно в два рази.
6. Коли тісто добре підійшло (в середньому на це йде близько 2 годин), його можна відправляти в духовку і випікати.
7. Духовка повинна бути розігріта. На середньому вогні потримайте хліб близько 10 хвилин, потім зменшіть до мінімуму вогонь і потримайте ще хвилин на 30. Після духовку потрібно вимкнути і дати постояти хліба ще трохи.
8. Після випікання хліб потрібно вкрити чистим рушником і дати йому повністю охолонути.
Ось і весь рецепт, як зробити гречаний хліб без дріжджів.