Гречаний хліб в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Немає нічого смачнішого домашнього хліба! Хочу поділитися з вами рецептом смачного і м'якого хліба з гречаної муки. Він виходить дуже ароматним, складно втриматися і не з'їсти відразу весь.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати гречаний хліб в духовці. За бажанням в тісто можна додати насіння льону, соняшнику або кунжут, якщо любите. Головний плюс рецепта в тому, що хліб випікається в духовці і не вимагає складних маніпуляцій.
- Пшеничне борошно - 200 грам
- Гречана мука - 100 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Вода - 250 мілілітрів (тепла)
Підготуйте всі інгредієнти.
Змішайте дріжджі з теплою водою і цукром.
Потім додайте всі інші інгредієнти. Замісити однорідне тісто.
Викладіть тісто в миску, накрийте плівкою і залиште в теплі на 1, 5-2 годину. Тісто має збільшитися в кілька разів.
Потім обомніте тісто, розкачайте в пласт. Поверніть тісто в рулет.
Викладіть тісто у форму. Накрийте плівкою і залиште на півгодини. Потім випікайте хліб 40 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.
Готовий хліб залиште на 10 хвилин в формі, потім остудіть на решітці.
Гречаний хліб в духовці готовий, смачного!