Оладки на кефірі без соди
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки соді оладки виходять пишні, однак її можна замінити розпушувачем. Саме про такий рецепті піде язик. Розповім, як приготувати млинці на кефірі без соди. Вийде дуже смачно.
Оладки годяться не тільки для сніданку. Їх готують з пшеничним борошном, житній, вівсяними пластівцями або цільнозерновий борошном. Можна додати в тісто банани, ягоди, яблука, груші та інші фрукти, овочі. Подавайте оладки відразу після приготування.
- Кефір - 250 грам
- Борошно - 7 Ст. Ложок
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Екстракт ванілі - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Яйця - 2 штуки
1
У мисці змішайте кефір з цукром, розпушувачем, екстрактом ванілі і содою. Гарненько все перемішайте віночком.
2
Просійте борошно і потроху всипте її до решти інгредієнтів, гарненько розмішайте, щоб тісто було без грудочок.
3
Розігрійте сковороду, на кожен оладок йде близько ¼ склянки тесту, обсмажте їх до рум'яної скоринки.
4
Подавайте оладки зі свіжими ягодами, варенням, медом, сметаною на вибір.