Оладки на кефірі без соди
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.
Завдяки соді оладки виходять пишні, однак її можна замінити розпушувачем. Саме про такий рецепті піде язик. Розповім, як приготувати млинці на кефірі без соди. Вийде дуже смачно.
Опис приготування:
Оладки годяться не тільки для сніданку. Їх готують з пшеничним борошном, житній, вівсяними пластівцями або цільнозерновий борошном. Можна додати в тісто банани, ягоди, яблука, груші та інші фрукти, овочі. Подавайте оладки відразу після приготування.
- Кефір - 250 грам
- Борошно - 7 Ст. Ложок
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Екстракт ванілі - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Яйця - 2 штуки
1
У мисці змішайте кефір з цукром, розпушувачем, екстрактом ванілі і содою. Гарненько все перемішайте віночком.
2
Просійте борошно і потроху всипте її до решти інгредієнтів, гарненько розмішайте, щоб тісто було без грудочок.
3
Розігрійте сковороду, на кожен оладок йде близько ¼ склянки тесту, обсмажте їх до рум'яної скоринки.
4
Подавайте оладки зі свіжими ягодами, варенням, медом, сметаною на вибір.