Паштет з печінки з морквою і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я вам розповім, як приготувати паштет з печінки з морквою і цибулею. Це класичний рецепт, за яким готувала моя бабуся. Правда, замість блендера була м'ясорубка, але смак не змінився.
До вашої уваги - рецепт приготування паштету з печінки з морквою і цибулею. Впевнена, ви будете в захваті від такого розкішного страви! Особисто мені він подобається в свежеприготовленном, трохи теплому вигляді, хоча взагалі-то за класичним рецептом в нього після подрібнення рекомендують додати столову ложку вершкового масла, перемішати і залишити до повного охолодження. В іншому ж я рецепт передала вірно. Бажаю удачі!
- Печінка свиняча - 500 грам
- Жир - 2 Ст. Ложки (свинячий або гусячий)
- Перець чорний мелений - 0.5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0.5 чайних ложки
- Спеції - За смаком
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Сіль - За смаком
1. Печінка очистимо від шкурок, поріжемо шматочками і на середньому вогні смажимо, додавши сіль. Якщо боїтеся, що буде гірчити - попередньо замочіть її в молоці, але я зазвичай цього не роблю.
2. Морквину і цибулю моєму, чистимо і подрібнити. Теж додамо до печінки, обсмажити до готовності разом. Вогонь - середній.
3. Коли печінка вже наполовину буде готова, а цибуля стане прозорою - додамо перець, мускат і спеції за смаком. Готуємо далі під кришкою на маленькому вогні.
4. Загальний час готування не повинно бути більше, ніж 25 хвилин, інакше печінку буде дуже сухе. Перекладаємо все вміст сковороди в блендер і подрібнити.
5. От і все! Смачного! Рекомендую подавати з грінками, часником і зеленню.