Дієтичний паштет з курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)
Домашній паштет ... Ну, що може бути смачніше і приємніше? Він готується на основі курячої печінки, овочів, вершків і яблучного повидла. Паштет можна намазувати на хлібець або просто їсти ложкою.
Приготуємо дієтичний паштет з курячої печінки в домашніх умовах. Паштет готується з курячої печінки, подрібненої разом з обсмаженими овочами і хлібом, замоченим у вершках. Далі додаємо яйця, повидло, мускатний горіх і спеції. Все перемішується до однорідності і заливається в форму, змащену вершковим маслом. Запікаємо паштет в духовці, а в кінці заливаємо топленим маслом. Паштет остудіть і зберігайте в холодильнику. Хай щастить!
- Печінка куряча - 600 грам
- Яблучне повидло - 130 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Вершки - 200 грам
- Білий хліб - 2 скибочки
- Вершкове масло - 150 грам
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Сіль і перець - 1 За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Цибулю і моркву подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді. Хліб заливаємо вершками. Печінка очищаємо від плівочок і ретельно промиваємо. Подрібнюємо все разом за допомогою блендера. В отриману масу додайте яйця і повидло.
Збиваємо все до однорідності, додавши мускатний горіх, сіль і перець. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, вливаємо печінкову масу і накриваємо фольгою.
Підготовлену форму ставимо на деко з високими бортиками. Випікаємо в духовці 1, 5 години при температурі 180 градусів. Вершкове масло потрібно розтопити на повільному вогні, а потім залити їм готовий паштет. Всі остудіть і зберігайте в холодильнику.
Смачного!