Рецепт Парфе (паштет) з курячої печінки фото

Парфе (паштет) з курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі, Молочні продукти, Птах, Вершки, Курка, Вершкове масло, Цибуля, Куряча печінка
ПП рецепти
На полуденок, На святковий стіл, День народження, Фуршет
Паштети

Пропоную вам дізнатися, як приготувати парфе (паштет) з курячої печінки, неймовірно легкий, ніжний і дивовижно смачний. Такий паштет відмінно підійде в якості інгредієнта для бутербродів!

У цьому рецепті ви дізнаєтеся один з найлегших способів приготування парфе (паштет) з курячої печінки. Замість курячої печінки ви можете використовувати індиче. Головна особливість цього рецепта в тому, що печінка необхідно гасити як в вершках, так і в коньяку, що допомагає м'ясу зберегти ніжність в процесі приготування, а також дає неймовірно апетитний аромат! Вершки краще брати невисокої жирності, особисто я беру 10%. Приготоване за цим рецептом парфе виходить неймовірно ніжним і повітряним!

  • Печінка куряча або індичих - 600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Вершки 10% - 100 грам
  • Коньяк або бренді - 70 грам
  • Спеції - За смаком
парфе (паштет) з курячої печінки - фото крок 1
1. Дрібно нарізані цибулю і часник обсмажити на розігрітому вершковому маслі до золотистого кольору. Відкладіть їх в сторону.
парфе (паштет) з курячої печінки - фото крок 2
2. Далі в каструлі розтопіть 70 грам вершкового масла і тушкуйте в ньому печінку приблизно 8 хвилин (щоб зверху вона побіліла, а всередині залишилася рожевою). Поперчіть і посоліть печінку, додайте спеції за смаком.
парфе (паштет) з курячої печінки - фото крок 3
3. Додайте коньяк і тушкуйте ще 4-5 хвилин. Додайте теплі вершки і тушкуйте ще 10-12 хвилин під кришкою. В кінці додайте попередньо обсмажену цибулю і перемішайте.
парфе (паштет) з курячої печінки - фото крок 4
4. За допомогою блендера перебити печінку, викладіть у форму і залийте розтопленим вершковим маслом. Смачного!

Схожі рецепти