Рецепт Парфе (паштет) з курячої печінки фото

Парфе (паштет) з курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі , Молочні продукти , Птах , Вершки , Курка , Вершкове масло , Цибуля , Куряча печінка
ПП рецепти
На полуденок , На святковий стіл , День народження , Фуршет
Паштети
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 40 хв.

Пропоную вам дізнатися, як приготувати парфе (паштет) з курячої печінки, неймовірно легкий, ніжний і дивовижно смачний. Такий паштет відмінно підійде в якості інгредієнта для бутербродів!

Опис приготування:

У цьому рецепті ви дізнаєтеся один з найлегших способів приготування парфе (паштет) з курячої печінки. Замість курячої печінки ви можете використовувати індиче. Головна особливість цього рецепта в тому, що печінка необхідно гасити як в вершках, так і в коньяку, що допомагає м'ясу зберегти ніжність в процесі приготування, а також дає неймовірно апетитний аромат! Вершки краще брати невисокої жирності, особисто я беру 10%. Приготоване за цим рецептом парфе виходить неймовірно ніжним і повітряним!

  • Печінка куряча або індичих - 600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Вершки 10% - 100 грам
  • Коньяк або бренді - 70 грам
  • Спеції - За смаком
парфе (паштет) з курячої печінки - фото крок 1
1. Дрібно нарізані цибулю і часник обсмажити на розігрітому вершковому маслі до золотистого кольору. Відкладіть їх в сторону.
парфе (паштет) з курячої печінки - фото крок 2
2. Далі в каструлі розтопіть 70 грам вершкового масла і тушкуйте в ньому печінку приблизно 8 хвилин (щоб зверху вона побіліла, а всередині залишилася рожевою). Поперчіть і посоліть печінку, додайте спеції за смаком.
парфе (паштет) з курячої печінки - фото крок 3
3. Додайте коньяк і тушкуйте ще 4-5 хвилин. Додайте теплі вершки і тушкуйте ще 10-12 хвилин під кришкою. В кінці додайте попередньо обсмажену цибулю і перемішайте.
парфе (паштет) з курячої печінки - фото крок 4
4. За допомогою блендера перебити печінку, викладіть у форму і залийте розтопленим вершковим маслом. Смачного!

Схожі рецепти