Парфе (паштет) з курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам дізнатися, як приготувати парфе (паштет) з курячої печінки, неймовірно легкий, ніжний і дивовижно смачний. Такий паштет відмінно підійде в якості інгредієнта для бутербродів!
У цьому рецепті ви дізнаєтеся один з найлегших способів приготування парфе (паштет) з курячої печінки. Замість курячої печінки ви можете використовувати індиче. Головна особливість цього рецепта в тому, що печінка необхідно гасити як в вершках, так і в коньяку, що допомагає м'ясу зберегти ніжність в процесі приготування, а також дає неймовірно апетитний аромат! Вершки краще брати невисокої жирності, особисто я беру 10%. Приготоване за цим рецептом парфе виходить неймовірно ніжним і повітряним!
- Печінка куряча або індичих - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Вершкове масло - 150 грам
- Вершки 10% - 100 грам
- Коньяк або бренді - 70 грам
- Спеції - За смаком
1. Дрібно нарізані цибулю і часник обсмажити на розігрітому вершковому маслі до золотистого кольору. Відкладіть їх в сторону.
2. Далі в каструлі розтопіть 70 грам вершкового масла і тушкуйте в ньому печінку приблизно 8 хвилин (щоб зверху вона побіліла, а всередині залишилася рожевою). Поперчіть і посоліть печінку, додайте спеції за смаком.
3. Додайте коньяк і тушкуйте ще 4-5 хвилин. Додайте теплі вершки і тушкуйте ще 10-12 хвилин під кришкою. В кінці додайте попередньо обсмажену цибулю і перемішайте.
4. За допомогою блендера перебити печінку, викладіть у форму і залийте розтопленим вершковим маслом. Смачного!