Рецепт Парфе з курячої печінки фото

Парфе з курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Птах, Курка, Куряча печінка
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю

Якщо ви любитель французької кухні - цей рецепт вам точно сподобається. Тут використовується куряча печінка в поєднанні з незвичайним інгредієнтом - суцвіттям лаванди. Виходить дуже здорово!

Перед вами досить цікавий, майже класичний рецепт приготування парфе з курячої печінки. Готове парфе найкраще подавати з хрусткими хлібцями або ж крекерами. Смак цього парфе чудово проявляється в компанії з благородним білим десертним вином, наприклад Мускатом, Мадерою або сотерн. Гарного дня!

  • Куряча печінка - 500 грам
  • Лаванда - 3 Ст. Ложки (тільки суцвіття)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Перець білий мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
парфе з курячої печінки - фото крок 1
Цибулю і часник дрібно нарізаємо, потім обсмажуємо на вершковому маслі, додавши половину лаванди. Посолити і смажити до золотистого кольору.
парфе з курячої печінки - фото крок 2
У тій же сковороді обсмажуємо порізану печінку до готовності.
парфе з курячої печінки - фото крок 3
Обсмажені цибулю і печінку помістіть в кухонний комбайн, додайте сіль і білий мелений перець за смаком. Перетворюємо все в однорідну масу.
парфе з курячої печінки - фото крок 4
Печінкову масу помістіть в холодильник.
парфе з курячої печінки - фото крок 5
Збийте вершки до стійких піків.
парфе з курячої печінки - фото крок 6
У сотейнику розтопіть 100 грам вершкового масла.
парфе з курячої печінки - фото крок 7
Печінкову масу змішуємо з вершками, до однорідності.
парфе з курячої печінки - фото крок 8
Готове парфе розкладаємо по формах, зверху заливаємо вершковим маслом і посипаємо лавандою.
парфе з курячої печінки - фото крок 9
Потім відправляємо парфе в холодильник на 12 годин.
парфе з курячої печінки - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти