Парфе з курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любитель французької кухні - цей рецепт вам точно сподобається. Тут використовується куряча печінка в поєднанні з незвичайним інгредієнтом - суцвіттям лаванди. Виходить дуже здорово!
Перед вами досить цікавий, майже класичний рецепт приготування парфе з курячої печінки. Готове парфе найкраще подавати з хрусткими хлібцями або ж крекерами. Смак цього парфе чудово проявляється в компанії з благородним білим десертним вином, наприклад Мускатом, Мадерою або сотерн. Гарного дня!
- Куряча печінка - 500 грам
- Лаванда - 3 Ст. Ложки (тільки суцвіття)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Вершкове масло - 150 грам
- Вершки - 150 мілілітрів
- Перець білий мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Цибулю і часник дрібно нарізаємо, потім обсмажуємо на вершковому маслі, додавши половину лаванди. Посолити і смажити до золотистого кольору.
У тій же сковороді обсмажуємо порізану печінку до готовності.
Обсмажені цибулю і печінку помістіть в кухонний комбайн, додайте сіль і білий мелений перець за смаком. Перетворюємо все в однорідну масу.
Печінкову масу помістіть в холодильник.
Збийте вершки до стійких піків.
У сотейнику розтопіть 100 грам вершкового масла.
Печінкову масу змішуємо з вершками, до однорідності.
Готове парфе розкладаємо по формах, зверху заливаємо вершковим маслом і посипаємо лавандою.
Потім відправляємо парфе в холодильник на 12 годин.
Смачного!