Салат з курячої печінки з зеленим горошком
(покроковий рецепт з фото)
Салат з курячої печінки з зеленим горошком - смачний і ситний салат на кожен день, який можна подавати і як основне блюдо замість м'яса з гарніром, якщо вам хочеться оригінального смаку.
Коли мій чоловік вперше спробував цей салат, він сказав, що за смаком нагадує печінковий тортик - але ж так і є, адже тут практично ті ж інгредієнти - печінку, морква, цибуля, майонез, тільки консистенція і подача інша. Але так само смачно і ситно. Тепер цей салат один з наших улюблених буденних салатів, які ми готуємо, щоб зробити обід або вечерю незвичайним і оригінальним.
- Печінка куряча - 350 грам
- Горошок - 200 грам (свіжий або консервований)
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1-2 штук
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Перець - За смаком
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Я використовую консервований горошок, але в сезон можна сміливо використовувати свіжий, вийде теж дуже смачно!
Курячу печінку промийте обсушити. На сковороді розігрійте олію і викладіть в нього печінку. Обсмажте печінку до готовності, посолити і поперчити за смаком.
Цибулю очистіть і поріжте тонкими четвертькольцами або трохи дрібніше, якщо цибулина велика.
Обсмажте цибулю в рослинній олії до прозорості і м'якості, slegka сіль.
Моркву наріжте тонкою соломкою, можна натерти на тертці для моркви по-корейськи.
Коли цибуля обсмажиться, перекладіть його в салатник, а в сковороді обсмажте до м'якості морква.
До цього часу обсмажити і злегка охолола печінку. Її наріжте соломкою.
Змішайте цибулю, морква і курячу печінку, додайте горошок і перемішайте.
Додайте майонез. Оскільки салат досить жирний, то майонезу занадто багато не треба, на таку порцію 2 ст. Ложок досить.
Перемішайте салат. Смачного!