Суп картопляний з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приготувати ситний, але в той же час вегетаріанський суп, то поєднання квасолі і картоплі в першому блюді буде просто ідеальним. Суп виходить дуже густим і корисним. Спробуйте!
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати суп картопляний з квасолею, то просто прочитайте цей рецепт. Особливо актуальним він буде під час Великого посту або ж в тих сім'ях, де дотримуються вегетаріанства.
- Картопля - 5 штук
- Квасоля - 200 грам (біла)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 1/3 чайних ложки (мелений)
- Koriandr - 1/2 чайних ложки (мелений)
- Каррі - 1/2 чайних ложки
- Бульйон овочевий - 1 літр (або вода)
- Селера черешкова - 1 штука(1 стебло)
Переберія білу квасолю, всипте її в каструльку. Залийте чистою питною водою і залиште набухати годин на вісім. Якщо у вас є така можливість, то краще міняти воду кожні дві-три години. Набряклу квасоля залийте водою або овочевим бульйоном, відварюють її на середньому вогні сорок хвилин до абсолютної готовності.
Поки відварюється біла квасоля, вам необхідно зайнятися картоплею. Очистіть його від шкірки і наріжте на невеликі кубики. Потім складіть в друшляк і промийте великою кількістю проточної холодної води. Таким чином ви позбавитеся від непотрібного крохмалю.
Очистіть цибулю, селера і часник. Наріжте все на невеликі шматочки, цибуля можна наробити тонкими півкільцями. Потім влийте в сковорідку рослинне масло, розігрійте її і пасеруйте в сковорідці овочі п'ять хвилин. Додайте до них каррі, kurkumu, Перець чилі і koriandr. Обсмажуйте овочі зі спеціями ще кілька хвилинок.
Шматочки картоплі, промиті під водою, ретельно висушіть. Для цього викладіть їх на розстелений рушник. Потім киньте картоплю в сковорідку до інших овочів. Обсмажуйте три хвилини.
До відвареної квасолі киньте підготовлені овочі з сковорідки. Варіть ще п'ятнадцять хвилин, поки картопля не стане м'яким. Потім за допомогою погружного блендера зробіть з усіх інгредієнтів суп-пюре.